Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Persie: ‘Ik moest die vijftigste maken’

KNVB Media
KNVB Media
20 december 2019, 13:00
15:19

Robin van Persie juicht samen met Arjen Robben na zijn treffer tegen Hongarije in 2013. - Foto: KNVB Media

In de eerste aflevering van de Oranje Wall of Fame blikt Robin van Persie terug op zijn imposante carrière voor het nationale team. Hij kwam tot 102 interlands en maakte daarin maar liefst vijftig treffers. De voormalig spits is daarmee topscorer aller tijden.

Alle hoogte- en dieptepunten komen tijdens het interview aan bod. Zo herbeleeft hij zijn magische kopbal tegen Spanje tijdens het WK van 2014. “In eerste instantie wilde ik de bal op mijn borst aannemen, maar hij kwam net te ver. Ik zag Casillas uitkomen en besloot in een split second om hem gelijk te nemen. Gelukkig maar. Het was een heel belangrijk moment, want Fabregas zei later dat ze mentaal gebroken waren in de rust.”

Vijftig keer scoren voor Oranje was een belangrijk doel voor Van Persie. “Daar heb ik alles voor gedaan. Toen die viel, voelde ik mij enorm trots. Het is niet niks om vijftig goals voor je land te maken. Oranje is altijd een megagrote eer voor mij geweest. Dat is nooit veranderd. Het gevoel is alleen maar sterker geworden.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen