Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Wall of Fame onthuld op KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2019, 16:15
1:54

Onder toeziend oog van ex-internationals, ex-bondscoaches en de trouwste Oranjesupporters, is afgelopen dinsdag op de KNVB Campus de Oranje Wall of Fame onthuld - Foto: KNVB Media

Onder toeziend oog van ex-internationals, ex-bondscoaches en de trouwste Oranjesupporters, is afgelopen dinsdag op de KNVB Campus de Oranje Wall of Fame onthuld. Alle 1261 ex-internationals en ex-bondscoaches die sinds de allereerste interland op 30 april 1905 voor Oranje zijn uitgekomen hebben een speciaal plekje gekregen op de Oranje Wall of Fame.

Ruim 250 gasten waren speciaal voor de onthulling naar de KNVB Campus gekomen, waar Wilfried de Jong de bijzondere middag opende met een eerbetoon aan ‘de international’. Hij sprak over de Oranje Wall of Fame en hoe iedereen die op dit aandenken vereeuwigd is zijn land heeft geholpen.

Iedere ex-international of ex-bondscoach die ooit actief was voor het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen of de A-zaalvoetbalteams (mannen en vrouwen) is terug te vinden in de vorm van een metalen schildje met zijn of haar naam daarin gegraveerd. De huidige bondscoaches en tevens ex-internationals Ronald Koeman (Nederlands elftal), Sarina Wiegman (OranjeLeeuwinnen) en Max Tjaden (Zaalvoetbalteam mannen) onthulden samen met illusionist Niels Houtepen de Oranje Wall of Fame.

Trouwste Oranjefans

Op de Oranje Wall of Fame, ontworpen door .DAY creative business partners, zijn ook de trouwste Oranjesupporters, fans die meer dan 100 interlands bezocht hebben, te vinden. Ook hun naam staat gegraveerd tussen de grootste spelers en coaches uit het verleden. 

Rondleiding en Walking Footbal

Na afloop van de onthulling kregen de aanwezigen ook nog een rondleiding over de KNVB Campus, een plek die voor velen herinneringen oproept, maar de laatste tijd ook enorm veranderd is. Onder meer het KNVB ARAG Replay Center, het Voetbal Medisch Centrum en het teamhotel werden aandachtig bekeken. Uiteraard werd er ook nog een balletje getrapt door een aantal ex-internationals. Een mooie mix van ex- veld en zaalinternationals waagden zich aan een potje Walking Football en waren nog net zo fanatiek als in hun Oranjetijd.

Persoonlijk aandenken

Iedere ex-international en ex-bondscoach ontving na afloop van de onthulling ook nog een duplicaat van hun persoonlijke plaatje op de Oranje Wall of Fame in een speciaal doosje waarin ook plek is voor hun haasje. Ex-internationals en ex- bondscoaches die niet aanwezig konden zijn, of nabestaanden van overleden ex-internationals of bondscoaches willen we uiteraard ook graag nog hun plaatje toesturen. 

Stuur een mailtje naar walloffame@knvb.nl en vermeld hierin je adresgegevens en of je een ex-international bent in de zaal of op het veld. Als je het plaatje als nabestaande aanvraagt ontvangen we graag de naam van de ex-international erbij.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen