Afscheid Kuyt en Van der Vaart rondom Nederland - Duitsland

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2018, 13:15

Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart speelden 70 keer samen in Oranje. - Foto: KNVB Media

De KNVB neemt rondom het Nations League-duel met Duitsland afscheid van twee grootheden van het Nederlands voetbal die zowel voor hun clubs in binnen en buitenland als Oranje ontzettend veel hebben betekend: Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart.

Tijdens de Nations League - kraker met Duitsland op 13 oktober in de Johan Cruijff Arena zal de schijnwerper ook gericht zijn op Rafael van der Vaart (109 interlands, 25 goals) en Dirk Kuyt (104 interlands, 24 goals). Van der Vaart voetbalt nog bij Esbjerg in Denemarken, maar is gestopt als international. Dirk Kuyt sloot in 2017 zijn carrière af met de landstitel bij Feyenoord. Hij zet inmiddels de eerste stappen op het trainingsveld als coach van Feyenoord O19.

Extase

Beide ex-internationals zijn exponenten van een generatie die voetballiefhebbers over de hele wereld en het Oranjelegioen in het bijzonder op meerdere EK's en WK's in extase hebben gebracht. Vanwege hun grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal verdienen zij een bijzondere avond waarop het Oranjelegioen afscheid kan nemen van hun vroegere helden. 

Van der Vaart springt op de rug van Kuyt na zijn goal tegen Frankrijk op het EK 2008.

Traditie bij mannen en vrouwen

Vanwege zijn status als recordinternational stond het vertrek van Wesley Sneijder in de interland tegen Peru op zichzelf. Maar de KNVB gaat daarnaast ook vanaf dit jaar rondom een officiële interland jaarlijks een avond organiseren om afscheid te nemen van spelers met grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal. Het gaat hierbij om spelers die zelf hebben aangegeven hun carrière als actieve international te willen afsluiten en/of die stoppen met betaald voetbal. In de even jaren zijn de mannen aan de beurt. In oneven jaren wordt er voortaan voor de OranjeLeeuwinnen een afscheidsavond georganiseerd.

Nederland - DuitslandMis de kraker Nederland - Duitsland niet. Bestel hier je tickets.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven