Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VIDEO: Toppers blij met diploma

KNVB Media
KNVB Media
5 mei 2016, 8:15
1:37

Drie topspelers uit de geschiedenis van het Nederlands elftal hebben woensdag hun diploma Coach Betaald Voetbal in ontvangst genomen. - Foto: KNVB Media

Drie topspelers uit de geschiedenis van het Nederlands elftal hebben woensdag hun diploma Coach Betaald Voetbal in ontvangst genomen. Mark van Bommel, Jaap Stam en Ruud van Nistelrooy hopen net zo’n mooie loopbaan tegemoet te gaan als ze als speler hadden.

,,Het is best een omschakeling als je normaal elke dag een balletje trapt en dan teruggaat in de schoolbanken”, kijkt Van Nistelrooy terug op de cursus. ,,Wennen in het begin, maar het ging prima. Het delen van ervaringen is ook goed, want als voetballer moet je je nu ontwikkelen tot coach.”

Van Bommel is het met hem eens. ,,Je bouwt ook een band op. Met een aantal ben je naar het buitenland geweest, dat contact blijft. Je wisselt inderdaad veel uit met elkaar, dat is interessant.”

Nu is het aan het trio om de grote stap die ze als voetballer maakten, ook als trainer te zetten. ,,Natuurlijk hoop je op hetzelfde niveau te komen dat je ooit als speler had, dat is een droom”, zegt Stam. ,,Als speler ben ik onderaan begonnen, dat is nu misschien ook zo, en misschien moet dat wel. Is ook niet erg, we hebben nog veel te leren als jonge trainers.”

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Voorspel nu de wedstrijden voor het EK. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen