Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoogstandjes in Tholen

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2015, 13:00

Foto:

De ex-internationals onder leiding van coach Sjaak Swart en aanvoerder Aron Winter trokken vrijdagavond naar Zeeland voor een benefietduel tegen Tholense Boys. Het was lang spannend maar de Oranjemannen wonnen wel, met 2-3.

Tholense Boys nam nog wel een 1-0 voorsprong. En dat haalde het beste naar boven bij de ex-internationals. Want het mag dan fysiek allemaal een tandje minder zijn bij de heren, tegen hun verlies zullen ze nooit kunnen. Het antwoord volgde daarom snel van de voet van Orlando Trustfull, die zelf met een weergaloze actie de aanval had opgezet en scoorde.

Verwennen

Oranje kwam op voorsprong op een manier die oude tijden deed herleven. Na voorbereidend werk van Van Hintum kopte spits Peter Houtman vallend de 1-2 binnen, ooit zijn handelsmerk in een volle Kuip. Ook de circa vijfhonderd toeschouwers in Tholen hadden er applaus voor over. Daarna bleven de ex-internationals het publiek met hoogstandjes verwennen en met name aan de linkerkant met Richard Witschge en Simon Tahamata was het ouderwets genieten.

In de tweede helft zakte het tempo weg en viel er iets minder te genieten. Geen wonder, vond Ronald de Boer in de PZC. "We hebben wel de ervaring en de technische bagage, maar de conditie is natuurlijk minder geworden. Gelukkig konden we de ploeg redelijk bij elkaar houden, hoewel we op het laatst nog wel een paar keer geluk hadden.'' De Tholense Boys kwamen nog wel op 2-2, maar Michel Kreek zorgde voor de winnende treffer, nadat Martijn Reuser een vrije trap van afstand op de lat had gekruld.

De benefietavond stond in het teken van de stichting www.vriendenvansiem.nl die zich al jaren inzet voor de strijd tegen kanker.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen