Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bergkamp krijgt standbeeld

KNVB Media
KNVB Media
14 december 2014, 9:42

Foto: KNVB

Dennis Bergkamp is door een grote meerderheid van het Nederlands publiek en ex-internationals uit het Elftal van de Eeuw verkozen tot Oranje-international van de afgelopen 25 jaar. Ex-internationals Frank de Boer, Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst waren voor deze unieke titel genomineerd. Dennis Bergkamp is met deze uitverkiezing de dertiende ex-international die een bronzen standbeeld in de Oranje Eregalerij krijgt. De spelers van het Elftal van de Eeuw en trainer Rinus Michels staan al in de Eregalerij voor het KNVB Bondsbureau in Zeist tentoongesteld.

Bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag: “Alle vijf genomineerde ex-internationals zijn op basis van hun verdienste voor het Nederlands voetbal een standbeeld waard. Dennis Bergkamp was een voetballer met een fabelachtige techniek, had altijd oog voor de steekpass en was de meester van de stiftbal. Het Nederlands publiek heeft veel genoten van zijn wedstrijden in Oranje. Hij past daardoor voortreffelijk bij de andere ex-internationals in de Oranje Eregalerij.”

Ter ere van het 125-jarig jubileum van de KNVB is de voetbalbond in samenwerking met De Telegraaf op zoek gegaan naar dé Oranje-international van de laatste 25 jaar. Het Nederlands publiek kon de afgelopen periode via de website www.knvb.nl/125jaar stemmen op hun favoriete international. Ook de internationals uit het Elftal van de Eeuw hebben een stem uitgebracht.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen