Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kenners breken lans voor genomineerden

KNVB Media
KNVB Media
4 december 2014, 11:04

Foto:

Wie van de vijf genomineerde ex-internationals verdient een standbeeld in de Oranje Eregalerij? Ter ere van het 125-jarig bestaan van de KNVB strijden Dennis Bergkamp, Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer, Phillip Cocu en Ronald Koeman om die eer. Woensdagavond in De Wereld Draait Door bogen vijf kenners zich over die vraag.

Michel van Egmond, de schrijver van Kieft en Gijp, breekt een lans voor Giovanni van Bronckhorst, Jakhals Erik Dijkstra pleit voor Frank de Boer, journalist en schrijver Auke Kok vindt dat Dennis Bergkamp het standbeeld moet krijgen en NOS-verslaggever Tom Egbers vertelt enthousiast over Phillip Cocu en Ronald Koeman.

 

Stem!

De international met de meeste stemmen krijgt een plek in de KNVB Oranje Eregalerij. Stem net als de internationals uit het Elftal van de Eeuw* op jouw favoriete international van de laatste 25 jaar en maak kans op een uniek Oranjeshirt, VIP-kaarten voor de onthulling van het beeld, of een miniversie van het beeld! Meer weten over de actie, de genomineerde voetballers en wie er al in het 'Elftal van de Eeuw' zitten? Zie dit filmpje!

*Omdat Abe Lenstra, Faas Wilkes en Rinus Michels (Bondscoach van de Eeuw) inmiddels zijn overleden, zijn er negen oud-internationals stemgerechtigd: Marco van Basten, Johan Cruijff, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Piet Keizer, Ruud Krol, Johan Neeskens, Frank Rijkaard en Edwin van der Sar.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen