Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VIDEO: Wie is dé international?

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2014, 10:59
1:15

Foto:

Op 8 december 2014 bestaat de KNVB 125 jaar. 125 jaar waarin het Nederlandse voetbal vele bijzondere internationals heeft voortgebracht. Een elftal van deze internationals, aangevuld met coach Rinus Michels, is vereeuwigd in het ‘Elftal van de Eeuw’. Twaalf prachtige bronzen beelden, van Johan Cruijff tot Edwin van der Sar, zijn in Zeist voor het KNVB Bondsbureau te bewonderen.

Ter ere van het 125-jarig jubileum van de KNVB, gaan de Telegraaf en de KNVB samen met jou op zoek naar dé Oranje-international van de laatste 25 jaar. De international met de meeste stemmen krijgt een plek in de KNVB Oranje Eregalerij. Er zijn vijf spelers genomineerd door het ex-bestuur van de stichting Oranje van de Eeuw, onder voorzitterschap van Johan Cruijff.

Stem net als de internationals uit het Elftal van de Eeuw* op jouw favoriete international van de laatste 25 jaar en maak kans op een uniek Oranjeshirt, VIP-kaarten voor de onthulling van het beeld, of een miniversie van het beeld! Meer weten over de actie, de genomineerde voetballers en wie er al in het 'Elftal van de Eeuw' zitten? Zie het filmpje!

De Oranje Galerij

De Oranje Galerij, de twaalf bronzen internationals van het Elftal van de Eeuw in de beeldentuin, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heuse attractie. "Vooral sinds de groep naar de hoofdingang is verplaatst, waar ze in een kring rond Rinus Michels staan opgesteld", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen. „Daarom vonden we het een goed idee om ter ere van ons 125-jarig bestaan deze unieke groep internationals met één speler uit te breiden. Omdat de vorige verkiezing de eerste honderd jaar van de KNVB betrof, is besloten om nu vijf kandidaten uit de laatste 25 jaar te kiezen.”

Johan Cruijff zegt in de Telegraaf over de kandidaten: „De voetballers die nu in Zeist staan, behoren tot de buitencategorie. Dus moest de lat heel hoog worden gelegd. Zowel Koeman, Bergkamp, De Boer, Cocu als Van Bronckhorst voldoet aan de norm. Wie het straks ook wordt, hij is een verrijking van onze ploeg.”

Op 13 december wordt tijdens het KNVB Jubileumgala in de Heineken Music Hall bekend gemaakt wie als dertiende international toetreedt tot de Oranje Eregalerij.

Aanrader: video 125 jaar KNVB

Speciaal voor ons jubileum hebben we een filmpje gemaakt met de allermooiste en belangrijkste momenten uit 125 jaar voetbal in Nederland. Van de watersnoodwedstrijd, successen in Europa tot de vliegende kopbal van Van Persie. Dit is waar we het voor doen!

Bekijk hier ons jubileumfilmpje '125 jaar KNVB', met de mooiste voetbalmomenten uit de Nederlandse geschiedenis!

Welk voetbalmoment heeft in jouw leven een grote rol gespeeld, wat is jouw mooiste voetbalherinnering? Deel het met ons op de KNVB Tijdlijn

*Omdat Abe Lenstra, Faas Wilkes en Rinus Michels (Bondscoach van de Eeuw) inmiddels zijn overleden, zijn er negen oud-internationals stemgerechtigd: Marco van Basten, Johan Cruijff, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Piet Keizer, Ruud Krol, Johan Neeskens, Frank Rijkaard en Edwin van der Sar.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen