Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rangers-fans steunen Ricksen

KNVB Media
KNVB Media
1 november 2013, 9:44

Foto:

Voetballers van de Rangers FC zitten voor altijd in de harten van de supporters. Dat zal vrijdagavond weer blijken als de fans in een bekerwedstijd vanaf de tweede minuut op Ibrox een minuut lang zullen klappen voor de zieke Fernando Ricksen, hun oude nummer 2 en twaalfvoudig international.

Bij Ricksen is de ernstige spierziekte ALS geconstateerd zo maakte hij dinsdag bekend in het programma De Wereld Draait Door, waar hij was aangeschoven om over zijn boek Vechtlust te praten. Daarin blikt hij terug op een voetbalcarrière vol sex, drugs en rock 'n roll.

 

Het nieuws sloeg in Schotland in als een bom. ,,De gedachten van alle betrokkenen bij Rangers FC zijn bij Fernando. We zullen hem en zijn familie steunen waar we kunnen,” zegt manager Ally McCoist op de clubwebsite. Ricksen kende bij Rangers FC een zeer succesvolle periode van 2000 tot 2006. In 2005 werd hij uitgeroepen tot Schots voetballer van het jaar.

 

Ook Sepp Blatter stak de oud-international een hart onder de riem. In een tweet wenste de FIFA-president Ricksen sterkte in de zware strijd met de ziekte ALS. ,,Keep fighting Fernando.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen