Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorselectie E_Oranje bekendgemaakt voor FIFAe Play Ins

KNVB Media
KNVB Media
7 december 2022, 10:00

E_Bondscoach Renzo Oemrawsingh maakte in KPN eDivisie zijn voorselectie bekend. - Foto: KNVB Media

E_Bondscoach Renzo Oemrawsingh heeft dinsdag in de live uitzending van de KPN eDivisie zijn eerste voorselectie voor E_Oranje bekendgemaakt. Oemrawsingh nam in oktober het stokje over van Koen Weijland. De voorselectie bestaat uit acht spelers, waarvan er vier worden gekozen om deel te nemen aan de FIFAe Play Ins – de kwalificatiewedstrijden voor het WK FIFA 23 - op donderdag 15 en vrijdag 16 december.

De spelers die deel uitmaken van de voorselectie zijn Levi de Weerd, Levy Frederique en Finn Donderwinkel (allen Ajax), Manuel Bachoore en Damian Sitaram (beiden Vitesse), Emre Yilmaz (AZ), Collin Dekkers (FC Volendam) en Dani Visser. Oemrawsingh maakte de voorselectie officieel door als gast aan te sluiten bij de KPN eDivisie-uitzending, de EA SPORTS FIFA 23-competitie waar zeven van de acht geselecteerde spelers actief zijn en daarmee ook dé plek om hen te verrassen met de boodschap.

Bootcamp

“De eerste selectie voor de FIFAe Play Ins is altijd moeilijk”, zegt Oemrawsingh. “Het seizoen is nog maar net begonnen en spelers hebben zichzelf nog niet echt kunnen laten zien. Natuurlijk is de KPN eDivisie een goede graadmeter, maar in E_Oranje speel je 2 tegen 2 en hoeft het beste individu niet de beste duo-partner te zijn. Om die reden starten we donderdag 8 december met een voorselectie van acht spelers een bootcamp. Die dag zal ik alle spelers in verschillende samenstellingen met elkaar laten spelen om vervolgens te bepalen welke vier worden geselecteerd voor de eerste FIFAe Play Ins en het voorbereidende oefentoernooi op vrijdag 9 december.”

Dutch 4 Nations Cup – Powered by KPN

De vier esporters die definitief worden geselecteerd voor E_Oranje, spelen vrijdag 9 december in de KPN E_Room in Zeist de Dutch 4 Nations Cup, een vierlandentoernooi met Denemarken, België en WK-finalist Polen. Dit evenement is voor de deelnemende landen de uitgelezen mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op de eerste ronde van de FIFAe Play Ins. Daar neemt E_Oranje het op tegen Engeland, Hongarije, Malta en Tsjechië en kan het een grote stap maken naar het WK FIFA 23 dat in juli 2024 zal worden georganiseerd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen