Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KPN E_Room: de nieuwe hightech thuisbasis van E_Oranje op de KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
14 november, 19:45
0:54

De KPN E_Room is de nieuwe thuisbasis van E_Oranje. - Foto: KNVB Media

E_Oranje krijgt als eerste officiële FIFA-team van Europa een eigen E_Room op de KNVB Campus in Zeist. De KPN E_Room wordt dé vaste thuisbasis van E_Oranje voor trainingskampen en interlands en beschikt dankzij KPN over de snelste en meest stabiele glasvezelverbindingen waarmee het team in de toekomst topprestaties kan leveren in het digitale FIFA-landschap.

In de Room zijn individuele streamingplekken, muurvullende LED-schermen in en buiten de Room, 360 graden plafondcamera’s, hypermoderne gaming stoelen en natuurlijk de nieuwste streaming- en regiemogelijkheden die ervoor zorgen dat fans thuis volop kunnen meegenieten van de wedstrijden. Hiermee is de KNVB de eerste voetbalbond die al zijn elftallen op één locatie laat trainen. Nu huizen zowel het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen als E_Oranje in Zeist.

Opening door E_Bondscoach

Vandaag is de KPN E_Room digitaal geopend door meervoudig kampioen FIFA én E_Bondscoach Koen Weijland. E_Oranje speelt dan ook zijn eerste interland van het seizoen tegen Noorwegen live vanuit de KPN E_Room in een 2 v 2 best of 6 wedstrijd.

— Foto: De KPN E_Room op de KNVB Campus.

Beste faciliteiten

"Wij hebben de KPN E_Room voorzien van supersnelle, stabiele en veilige verbindingen”, zegt Mark Versteegen, directeur sponsoring KPN. “Koen en de spelers van E_Oranje beschikken nu over de beste faciliteiten om te trainen en interlands te spelen en dit allemaal live te streamen. Zaken zoals lag (vertraging door een haperende verbinding) spelen geen enkele rol meer. Het is alsof de E_Internationals altijd kunnen trainen en spelen op de grasmat van De Kuip, de Johan Cruijff Arena of het Philips Stadion.”

“De ontwikkelingen in esports en gaming volgen elkaar in snel tempo op. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we de KPN E_Room lanceren voor onze E_Internationals”, zegt Jean-Paul Decossaux, directeur commercie bij de KNVB. “Met de expertise van KPN maken zij vanaf nu gebruik van topfaciliteiten die passen bij het topsportniveau dat de KNVB na wil streven. Het is wederom een mooie aanvulling op de KNVB Campus en we zijn trots dat we met de start van het FIFA 22-seizoen de KPN E_Room kunnen openen.”

E_Voetbal

In oktober 2020 is de KNVB gestart met E_Voetbal. Met dit nieuwe aanbod van digitaal voetballen wil de KNVB de beleving van de voetbalfans vergroten en een zo groot mogelijk aantal fysieke voetbalfans en E_voetballers bereiken en verbinden. De lancering van E_Oranje, het digitale nationale voetbalteam van de KNVB, heeft ervoor gezorgd dat E_Voetbal binnen en buiten de KNVB een grote vlucht heeft doorgemaakt. In januari 2021 verbond KPN zich als launching partner aan het digitale voetbalaanbod van de KNVB. De opening van de KPN E_Room is een nieuw hoogtepunt in de onlangs verlengde samenwerking tussen de KNVB en KPN.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen