Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FIFAe Nations Cup 2021 gecanceld

KNVB Media
KNVB Media
26 juli, 20:45

E_Bondscoach Koen Weijland baalt van het afgelasten van de FIFAe Nations Cup. - Foto: KNVB Media

De FIFAe Nations Cup 2021 gaat niet door. Vanwege de huidige coronamaatregelen heeft de FIFA het evenement, dat van 20 tot en met 22 augustus gepland stond in Kopenhagen, afgelast. Volgens de FIFA kan door de meest recente coronaontwikkelingen de veiligheid en gezondheid van de deelnemers niet worden gewaarborgd.

In Kopenhagen zouden de beste 24 landen van de wereld meedoen aan de FIFAe Nations Cup. In mei wisten Ali Riza Aygün en Levi de Weerd zich hiervoor te plaatsen, later werd Levy Frederique er nog aan toegevoegd. Het prijzengeld van $ 400.000,- wordt verdeeld over alle landen die zich voor het eindtoernooi hadden gekwalificeerd. De komende weken komt de FIFA met een update richting de FIFAe Nations Cup 2022.

“Dit is zó ontzettend balen”, reageert E_Bondscoach Koen Weijland. “Naar dit toernooi hebben wij sinds de start van E_Oranje in oktober afgelopen jaar toegewerkt. Dat was het grote doel. Dan is het een enorme teleurstelling dat het niet doorgaat. Boven alles natuurlijk voor Ali, Levi en Levy die volop in de voorbereiding zaten en alle drie in topvorm zijn, maar ook voor andere betrokkenen. Uiteraard hebben we begrip voor de beslissing van de FIFA, veiligheid en gezondheid gaat boven alles, maar dat maakt het niet minder zuur. Nu mogen we even teleurgesteld zijn, straks gaan we ons richten op de FIFAe Nations Cup 2022.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen