Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

E_Oranje geplaatst voor FIFA eNations Cup in Kopenhagen

KNVB Media
KNVB Media
22 mei, 19:45

E_Oranje geplaatst voor FIFA eNations Cup in Kopenhagen. - Foto: KNVB Media

E_Oranje-internationals Levi de Weerd en Ali Riza Aygün hebben zich vandaag geplaatst voor het eindtoernooi van de FIFA eNations Cup in Kopenhagen. E_Oranje strandde in de kwartfinale van het kwalificatietoernooi tegen Engeland, maar dat was voldoende voor een plek bij de beste 24 landen van de wereld.

E_Oranje startte de kwalificatiereeks donderdag in groep B met Finland, Ierland, Italië, Portugal, Rusland, Schotland en Spanje. Na dag 1 stond Nederland met 22 punten bovenaan in de groep dankzij zeven overwinningen en één gelijkspel. Aygün won al zijn wedstrijden op de Xbox, De Weerd moest op de PlayStation één gelijkspel toestaan. Op dag 2 wist E_Oranje de koppositie in de groep nipt te behouden, mede dankzij een cruciale overwinning op Schotland in de laatste wedstrijd.

In de achtste finales troffen Aygün en De Weerd de nummer 4 van groep A, Zwitserland. Zowel Aygün als De Weerd wonnen hun wedstrijden van de Zwitsers, waardoor Nederland in ieder geval direct gekwalificeerd was voor het eindtoernooi in Kopenhagen. In de kwartfinale was Engeland, een absolute topper in het E_voetbal, het eindstation. Aygün won zijn nog wedstrijd op de Xbox, maar De Weerd moest op de PlayStation twee keer zijn meerdere erkennen in de Engelsen.

“Wat een fantastisch resultaat”, juichte E_Bondscoach Koen Weijland na afloop van de kwartfinale. “Omdat dit de eerste serieuze krachtmeting was voor E_Oranje wisten we niet precies wat we konden verwachten. Ik denk dat we hebben laten zien dat we ons in ieder geval met de beste E_voetballers van Europa kunnen meten. Jammer dat we in de kwartfinales werden uitgeschakeld, maar het belangrijkste doel was kwalificatie voor het eindtoernooi in Kopenhagen. We kunnen ernaar toe werken om ons daar te meten met de beste E_voetballers van de wereld.”

Beste elf

Van de 32 Europese landen die deelnamen aan de Europese kwalificatiereeks, plaatsen de beste elf zich voor het eindtoernooi van de FIFA eNations Cup. Aan het toernooi doen in totaal 24 deelnemers mee. Prijzengeld is $ 400.000,-. De FIFA eNations Cup staat gepland voor 20 tot en met 22 augustus en vindt plaats in Kopenhagen.

eEURO 2021

Eerder deze week plaatsten ook PES-spelers Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel zich voor het eindtoernooi van UEFA eEURO 2021. UEFA eEURO 2021 vindt (digitaal) plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli.

Uitslagen

Eerste ronde

Nederland – Ierland (Aygün 4-1 winst, De Weerd 4-1 winst)

Tweede ronde

Nederland – Rusland (De Weerd 2-0 winst, Aygün 6-0 winst)

Derde ronde

Portugal – Nederland (De Weerd 1-1, Aygün 1-3 winst)

Vierde ronde

Nederland – Spanje (De Weerd 4-1 winst, Aygün 1-0 winst)

Vijfde ronde

Finland – Nederland (De Weerd 1-1, Aygün 3-2 verlies)

Zesde ronde

Italië – Nederland (De Weerd 0-2 winst, Aygün 1-1)

Zevende ronde

Nederland – Schotland (De Weerd 1-1, Aygün 5-1 winst)

Achtste finale

Nederland – Zwitserland (De Weerd 1-1, Aygün 4-2 winst)

Kwartfinale

Nederland – Engeland (De Weerd 2-4 verlies, Aygün 4-3 winst, De Weerd 0-4 verlies)


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen