Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Weerd en Aygün naar kwalificatie FIFA eNations Cup

KNVB Media
KNVB Media
10 mei, 11:15

Levi de Weerd is door E_bondscoach Koen Weijland geselecteerd op basis van zijn consistente prestaties dit seizoen. - Foto: KNVB Media

Levi de Weerd en Ali Riza Aygün komen namens Nederland uit tijdens het digitale kwalificatietoernooi van de FIFA eNations Cup. Van de vijf internationals van E_Oranje hebben De Weerd (PS4) en Aygün (Xbox) laten zien dat zij op dit moment in de beste vorm steken om plaatsing voor dit digitale WK veilig te stellen.

De Weerd (16) is door E_bondscoach Koen Weijland geselecteerd op basis van zijn consistente prestaties dit seizoen. “Levi is dit seizoen van de buitencategorie”, ziet Weijland. “Dit seizoen is het Beestenkind tweevoudig Europees Kampioen. Dit resultaat is uniek en niet eerder gepresteerd. Om die reden is het voor mij als E_Bondscoach een logische keus om Levi te selecteren voor de PS4-spot.”

Enorme eer

Als ik mijn huidige vorm vasthoud, ben ik ervan overtuigd dat Ali en ik ons kunnen plaatsen

"Ik vind het een enorme eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA eNations Cup", zegt de Weerd. "Als ik mijn huidige vorm vasthoud, ben ik ervan overtuigd dat Ali en ik ons kunnen plaatsen voor het eindtoernooi in Kopenhagen."

Weijland: "Ali heeft op de Xbox laten zien na Levi momenteel in de beste vorm te steken van alle E_Internationals. Samen met de KNVB gaan we alle faciliteiten dusdanig inrichten dat we gericht kunnen trainen en die jongens straks bij de kwalificatiewedstrijden een topprestatie kunnen leveren."

Aygün (25) toonde zich afgelopen week op een officieel ‘FIFA player selection event’ op de KNVB Campus in Zeist de beste van de vier overige E_Internationals van E_Oranje. "Waanzinnig", vindt Aygün. "Het is een lange weg geweest, maar ik ben ontzettend trots dat ik de Nederlandse leeuw mag vertegenwoordigen bij de kwalificatie voor de eNations Cup. Deze kwalificatie is alleen wel pas de eerste stap. Het uiteindelijke doel is voor Nederland uitkomen op het grootste FIFA-toernooi voor landenteams: de FIFA eNations Cup in Kopenhagen."

RECAP: E_Oranje Player Qualification Event.

Het Europese kwalificatietoernooi waar Nederland zich moet zien te plaatsen voor het eindtoernooi van de FIFA eNations Cup in Kopenhagen vindt plaats van donderdag 20 mei tot en met zondag 23 mei. Van de 32 Europese landen plaatsen de beste 11 zich voor het eindtoernooi. Naast deze plaatsing is op het kwalificatietoernooi ook een prijzenpot van ruim 80.000 euro te verdelen.

Alle wedstrijden van E_Oranje op het kwalificatietoernooi voor FIFA eNations Cup zijn live te volgen via de het Twitch kanaal van E_Oranje: twitch.tv/e_oranje.

Twitch kanaal van E_Oranje Twitch kanaal van E_Oranje Bekijk alle wedstrijden van E_Oranje op het kwalificatietoernooi live.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen