Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB voegt PES-spelers toe aan E_Oranje

KNVB Media
KNVB Media
9 maart, 17:00

Met de toevoeging van Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel is de selectie van E_Oranje compleet. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel toegevoegd aan E_Oranje. Sonneveld en O’Niel kwalificeerden zich in 2020 met Pro Evolution Soccer (PES) al voor de UEFA eEURO 2020 waarvan de fysieke versie vanwege de coronapandemie werd afgeblazen. Met de toevoeging van beide PES-spelers is de selectie van E_Oranje compleet.

In oktober 2020 startte de KNVB met een nieuw aanbod van digitaal voetballen om de beleving van de voetbalfans te vergroten en een zo groot mogelijk aantal fysieke voetbalfans en E_voetballers te bereiken en verbinden. Vijf E_voetballers kwalificeerden zich onder leiding van E_bondscoach Koen Weijland met FIFA 21 voor E_Oranje. Met de komst van Sonneveld en O’Niel maken ook PES-spelers deel uit van E_Oranje.

In het huidige voetballandschap zijn de UEFA en de FIFA vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de meest prestigieuze evenementen. In het E_Voetballandschap is dit niet anders. Het enige verschil tussen beide bonden is dat zij E_Voetbalevenementen organiseren met twee verschillende producten: Konami’s PES heeft een samenwerking met UEFA, EA Sports’ FIFA met FIFA. Met de toevoeging van beide PES-spelers aan het team kan E_Oranje zich op een goede manier voorbereiden op de kwalificatiereeksen van zowel de UEFA eEURO 2021 als de FIFA eNations Cup.

PES 2021

Op donderdag 11 maart verdedigen Sonneveld en O’Niel de Nederlandse eer als zij met PES 21 een eFriendly tegen Duitsland spelen. Sonneveld en O’Niel kwalificeerden zich in 2020 al voor de UEFA eEURO 2020, dat vanwege de coronapandemie werd gecanceld. Eind maart kunnen zij zich in een groep met Griekenland, Schotland, Wit-Rusland, Tsjechië en Georgië plaatsen voor de UEFA eEURO 2021 dat, onder voorbehoud van allerlei coronamaatregelen, op vrijdag 9 juli en zaterdag 10 juli fysiek plaatsvindt in Londen.

FIFA 2021

Levi de Weerd, Lev Vinken, Levy Frederique, Dani Hagebeuk en Ali Riza Aygün spelen op vrijdag 12 maart met FIFA 21 alle vijf een eFriendly tegen Roemenië. Het FIFA-team van E_Oranje bereidt zich hiermee voor op de kwalificatiewedstrijden voor de FIFA eNations Cup. Dat toernooi staat gepland voor augustus 2021. De wedstrijden van 12 maart worden live gestreamd via het Twitch-kanaal van E_Oranje.

Twitch Twitch Hier vind je het officiële Twitch-kanaal van E_Oranje.


WE THE WAVE

Het huidige Nederlands elftal staat bekend als The New Wave. Een generatie met de ambitie om Europees kampioen te worden en waar iedereen die achter Oranje staat onderdeel van uitmaakt. We the wave! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen