Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorselectie E_Oranje bekend

KNVB Media
KNVB Media
15 januari, 13:00

Tien E_voetballers maken uit wie zich E_Oranje-international FIFA 21 mag noemen. - Foto: KNVB Media

De voorselectie van E_Oranje is bekend. Tien E_voetballers maken van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari op de KNVB Campus in Zeist, onder begeleiding van E_Bondscoach Koen Weijland, uit wie zich definitief E_Oranje-international FIFA 21 mag noemen. De beste vijf mogen dit seizoen de eer van het digitale Nederlands elftal verdedigen.

Deze week werden de laatste vier van de tien deelnemers bekend uit het E_Oranje-kwalificatietoernooi. Nick den Hamer (FC Groningen) en Levi Frederique (FC Emmen) kwalificeerden zich met de Xbox, Lev Vinken (Heracles Almelo) en Toon Buné (FC Emmen) met de PlayStation. Eerder waren de overige deelnemers al bekend: met de Xbox eDivisie-kampioen Dani Hagebeuk (Ajax) en eDivisie-runner-up Renzo Oemrawsingh (Vitesse) en met de PlayStation eDivisie-kampioen Tjardo Paliama (Ajax) en eDivisie-runner-up Levi de Weerd (Vitesse). De twee hoogst gekwalificeerde Nederlanders op de FIFA World Ranking plaatsten zich eveneens voor de voorselectie: met de Xbox Collin Dekkers (geen club), met de PlayStation Ali Riza Aygün (PSV).

Op woensdag 27 en donderdag 28 januari trainen de tien geselecteerde E_voetballers samen op de KNVB Campus in Zeist om zich voor te bereiden op de onderlinge competitie op vrijdag 29 januari. Vijf spelers kunnen worden ingeschreven voor het FIFA 21 E-Internationalsseizoen van de FIFA. De definitieve selectie van E_Oranje zal bestaan uit twee Xbox-spelers, twee PlayStation-spelers en één winnaar van de crossconsolefinale (Xbox- of PlayStation-speler). De vijf spelers die de definitieve selectie van E_Oranje behalen, spelen het gehele seizoen in wisselende samenstelling alle wedstrijden voor E_Oranje.

‘Spannende strijd’

"Het was een uitgebreid selectieproces waarbij spelers op meerdere manieren hebben kunnen bewijzen dat ze bij de beste tien van ons land horen", zegt E_Bondscoach Koen Weijland."Ik ben ervan overtuigd dat in deze voorselectie de besten zijn komen bovendrijven vanuit de eDivisie, de FIFA-wereldranglijst en ons eigen kwalificatietoernooi. Tijdens het aankomende trainingskamp in Zeist zullen ze onderling moeten uitvechten welke vijf spelers we daadwerkelijk gaan inschrijven voor E_Oranje. Dat belooft nog een spannende strijd te worden richting het eerste serieuze event: de FIFA eNations Cup."

FIFA eNations Cup

De kwalificatiewedstrijden voor de FIFA eNations Cup vinden plaats op donderdag 18 en vrijdag 19 maart en donderdag 25 en vrijdag 26 maart. Daar wordt duidelijk wie zich plaatst voor het eindtoernooi van de FIFA eNations Cup, dat wordt afgewerkt van dinsdag 18 tot en met zondag 23 mei.

Voorselectie E_Oranje Xbox

NaamClub
Collin DekkersGeen club
Levi FrederiqueFC Emmen
Dani HagebeukAjax
Nick den HamerFC Groningen
Renzo OemrawsinghVitesse

Voorselectie E_Oranje Playstation

NaamClub
Ali Riza AygünPSV
Toon BunéFC Emmen
Tjardo PaliamaAjax
Lev VinkenHeracles Almelo
Levi de WeerdVitesse

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen