Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Recordinternational Stephan Lokhoff nieuwe bondscoach CP-team

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2020, 11:45

Recordinternational Stephan Lokhoff staat nu zelf aan het roer bij het CP-team. - Foto: KNVB Media

Liefst 173 keer droeg hij het shirt van het Nederlands CP-team. Daarmee mag Stephan Lokhoff (38) zich recordinternational noemen. Aan die fraaie loopbaan in Oranje wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Sinds vrijdag is Lokhoff bondscoach van het CP-team.

De inwoner van Cuijk treedt in de voetsporen van Max Raeven, die van 2017 tot 2019 als bondscoach de leiding had over het CP-team. Onder het bewind van Raeven kwam Nederland onder meer in actie op het EK 2018 en het WK 2019.  Lokhoff: “Het is mooi om na m’n eigen lange spelerscarrière in het CP-team nu zelf aan het roer te staan." De versbakken bondscoach heeft zijn selectie vrijdagavond meteen bijeen geroepen voor een training. Het voelde goed om terug te zijn, na zo'n lange tijd. En toch ook wel vertrouwd. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met de vernieuwde staf met de spelers aan de slag te gaan."

 De nieuwe bondscoach riep de selectie meteen bijeen voor een training. 

Rijke carrière

Lokhoff kan terugblikken op een rijke carrière in het CP-team. Als 18-jarige debuteerde hij in Oranje, om het CP-team vervolgens liefst vijftien jaar te dienen. Als middenvelder deed hij in totaal vier keer mee aan de Paralympische Spelen en was hij present op verschillende WK’s en World Cups. Op het EK in 2014 haalde hij een zilveren medaille en eerder mocht hij al twee bronzen EK-medailles in zijn prijzenkast hangen. Na het WK van 2015 zette de Brabander een punt achter zijn loopbaan als international.

Lokhoff noteerde uiteindelijk maar liefst 173 caps. Daarmee is hij de recordinternational van het CP-team. Vanwege zijn grote verdiensten voor het Nederlandse CP-voetbal en in het bijzonder het CP-team werd Lokhoff in 2015 benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Lokhoff in actie als speler van het CP-team tijdens een van zijn 173 interlands.

Trainer

Na zijn carrière als actief voetballer richtte Lokhoff zich op het trainersvak. Hij is inmiddels in het bezit van het diploma UEFA-B. Lokhoff zal de functie van bondscoach combineren met zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van het vrouwenteam van Topklasser sc Woezik uit Wijchen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen