Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team heeft geen schijn van kans tegen Iran

Ruud Scheper
KNVB Media
16 juli 2019, 21:15

Tom van Reusel baalt. Iran blijkt veel te sterk. - Foto: KNVB Media

Na grote nederlagen tegen Rusland en Oekraïne heeft het CP-team op het WK in Sevilla opnieuw een ruime nederlaag moeten slikken. Iran was met 0-6 te sterk voor de mannen van Max Raeven. Plek zeven is daardoor vrijdag in de ontmoeting met Argentinië het hoogst haalbare geworden voor Oranje.

We zijn geen moment in de wedstrijd geweest

De teleurstelling spatte er van af bij de bondscoach. Had hij na de nederlagen tegen Rusland en Oekraïne nog best wat positieve dingen gezien, nu was hij snoeihard in zijn oordeel; gewogen en te licht bevonden.

Livestream

“We zijn geen moment in de wedstrijd geweest”, baalde de oefenmeester. En dat terwijl zijn team dit keer langer de nul hield dan in de voorgaande twee WK-duels. “Dat klopt, pas na elf minuten viel de 0-1, maar het was het aankijken niet waard. Ik hoop dat er weinig mensen zijn die de livestream hebben gekeken.”

Bondscoach Max Raeven was enorm teleurgesteld na de 0-6 nederlaag.

Ja, vooraf wist hij dat het wederom een uitermate lastige klus zou worden om de tegenstander te verslaan. “Maar we hebben gezien hoe Ierland dat deed tegen Iran. Beduidend beter dan wij. Zij bezitten wel het vermogen om het zo’n land moeilijk te maken. Waar dat mee te maken heeft? Met de absolute wil en de power die zij in de wedstrijd leggen.”

Verzet gebroken

We hebben gewoon dikke pech. In de poulefase stuiten we op Rusland en daarna op Oekraïne en Iran, drie van de beste landen in de wereld

Na de 0-1 bleek het verzet gebroken. Al snel lagen treffer nummer twee tot en met vijf achter doelman Stefan Boersma. “Een penalty, een vrije trap en een corner”, somde Raeven op. Vooral de eerste goal, uit een hoekschop, maakte hem chagrijnig. “Daar kan iemand hem zo van dichtbij inkoppen. Dat mag natuurlijk nooit. Zeker niet in het CP-voetbal.”

Na de pauze beet Oranje wat feller van zich af, maar echt lastig wist het de tegenstander nooit te maken. Die vond het allemaal wel best, zeker na de vlugge 0-6. “We hebben gewoon dikke pech”, vond Raeven. “In de poulefase stuiten we op Rusland en daarna op Oekraïne en Iran, drie van de beste landen in de wereld.”

Argentinië

Gelukkig voor Raeven en co. wacht vrijdag in de ontmoeting met Argentinië een tegenstander van het eigen kaliber. “Zij verliezen vandaag ook met 6-0 van de Verenigde Staten. In het CP-voetbal is dat trouwens een vrij normale uitslag hè. De krachtsverschillen komen duidelijker aan het licht doordat je sneller bij de goal bent en het maar zeven tegen zeven is in het veld."

"Eigenlijk is een 6-0 nederlaag in het CP-voetbal wat een 2-0 of 3-0 nederlaag is in het reguliere voetbal", vervolgde hij. "Hopelijk kunnen we het toernooi met een goed gevoel afsluiten vrijdag. We gaan nu ons hoofd leegmaken en vrijdag knallen voor een maximaal resultaat."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen