Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oekraïne verspert CP-team de weg naar de halve finale

Ruud Scheper
KNVB Media
13 juli 2019, 23:30

Gerard Bambacht verbijt zich na de 5-0 nederlaag tegen Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Dat het lastig zou worden om ten koste van Oekraïne de halve finale van het WK in Sevilla te bereiken? Ja, daar had CP-bondscoach Max Raeven vooraf wel rekening mee gehouden. "Maar ik wil zien dat we er alles uitpersen wat er in ons zit." Dat lukte maar ten dele. Oranje ging na een slecht begin met 5-0 ten onder. "Een terechte nederlaag", bekende Raeven. "Maar we hadden zeker een goal verdiend."

In aanloop naar de confrontatie met Oekraïne, de nummer één van de wereldranglijst, had de bondscoach zijn mannen beelden laten zien van de onderlinge wedstrijd van twee jaar geleden. 6-0 werd het toen voor Oekraïne. Verliezen oké, maar vooral de manier waarop dat gebeurde, was wat Raeven dwars zat.

'Geen lieve jongetjes zijn'

“We moeten een keer niet de lieve jongetjes uit Nederland zijn, maar echt van ons afbijten”, hield hij zijn gehoor voor. “Dat houdt misschien in dat je af en toe iets over de grens gaat. Als je een kans wilt maken om in de wedstrijd te komen, dan zullen we ons moeten wapenen. En echt alles, maar dan ook alles geven wat er in ons zit.”

Bondscoach Max Raeven wilde dat zijn team van zich afbeet. Het lukte maar ten dele.

Alle goede bedoelingen ten spijt stond het na een kwartier voetballen 5-0 voor de tegenstander. Al na twee minuten viel de openingstreffer. "Heel zuur", vond Raeven. "En het klinkt misschien raar, maar we hebben het echt best goed gedaan vandaag. Een 2-0 ruststand was een betere afspiegeling geweest van de verhoudingen op het veld."

Doelpunt verdiend

Na de pauze hield Oranje de tegenstander in het geheel van het scoren af. Sterker nog, slechts één keer wisten de Oekraïners het doel van Nederland nog onder vuur te nemen, terwijl Oranje aan de andere kant meerdere malen gevaarlijk voor het vijandelijke doel opdook. "We hadden echt een doelpunt verdiend", vond Raeven. "Maar het mocht niet zo zijn."

Ondanks de duidelijke nederlaag was de bondscoach positief over het optreden van zijn mannen. "We begonnen iets té enthousiast", vond hij. "Als je overal op het veld één tegen één speelt, dan moet iedereen bij de les zijn. Dat was helaas niet het geval. En als je ze dan de ruimte geeft, spelen ze het geweldig uit. Jammer, maar het is knap dat we na de 5-0 nog overeind zijn gebleven."

Plek vijf tot en met acht

Aanstaande dinsdag spelen Raeven en co. om 19 uur voor plek vijf tot en met acht. De tegenstander in dat duel komt uit het treffen tussen Brazilië en Iran, wederom twee grootmachten in het CP-voetbal. "We hebben weinig geluk met de loting", baalde de oefenmeester. "Na Rusland en Oekraïne zijn Iran en Brazilië de nummers drie en vier van de wereld. Maar goed, het is niet anders. We gaan dan weer laten zien wat we waard zijn."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen