Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team onderuit tegen Rusland

Ruud Scheper
KNVB Media
11 juli 2019, 23:00

Jeroen Schuitert kon niet verhelpen dat Oranje van Rusland verloor. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team is er niet in geslaagd om in het laatste pouleduel met Rusland voor een stunt te zorgen. Oranje verloor met duidelijke cijfers; 6-0. Veel deerde het Max Raeven en zijn mannen overigens niet, na de twee gewonnen poulewedstrijden tegen Canada en Thailand was plaatsing voor de kwartfinales al een feit.

Als Rusland even aanzette, waren wij niet bij machte om ze tegen te houden

Oranje begon vol goede moed aan het treffen, maar het plan - zo lang mogelijk het eerste tegendoelpunt uitstellen - kon al na zes minuten in de prullenbak. Niet lang daarna lag ook treffer nummer twee in het net achter doelman Ramon Pater, nadat hij zelf een penalty had veroorzaakt. Nog voor de pauze scoorden de Russen nog tweemaal.

Moeite met de coaching

"Als Rusland even aanzette, waren wij niet bij machte om ze tegen te houden", was de bondscoach realistisch. "We hadden heel veel moeite met de coaching, waardoor we overal een stapje te laat waren."

Bondscoach Max Raeven: 'We hadden heel veel moeite met de coaching, waardoor we overal een stapje te laat waren'.

Om dat probleem zo goed mogelijk het hoofd te bieden, werd ervoor gekozen om na de pauze een iets andere tactiek te hanteren. "We hebben overal op het veld koppeltjes gemaakt, zodat iedereen verantwoordelijk was voor zijn eigen man", vertelde Raeven. "Daardoor konden we ze iets beter partij bieden in de tweede helft. Maar dat kwam misschien ook wel doordat zij het wat lieten lopen."

Eén schot tussen de palen

Twee doelpunten vielen er nog voor de tegenstander, Oranje kwam niet verder dan één schot tussen de palen. De in de pauze ingevallen Jeroen Saedt nam het Russische doel onder vuur, waar de doelman het projectiel met enige moeite tot corner wist te verwerken.

Als wij een superdag hebben en zij een mindere dag, dan kunnen we de schade misschien beperkt houden

Ondanks de duidelijke nederlaag wilde Raeven niet van een teleurstelling spreken. "Het is zoals het is. Natuurlijk hoop je dat je die eerste goal wat langer kunt uitstellen, maar het niveauverschil is gewoon te groot. Als Fortuna Sittard tegen Ajax speelt, heeft Fortuna toch een kans. Dat is, heel eerlijk, hier niet het geval. Als wij een superdag hebben en zij een mindere dag, dan kunnen we de schade beperkt houden."

Zaterdag wacht Oekraïne

Nederland werd door de nederlaag tweede in de poule, achter Rusland. Het door Raeven al voor het toernooi geschetste scenario werd daardoor werkelijkheid. Om de halve finales te bereiken moet Oranje zaterdag afrekenen met Oekraïne, naast Rusland en de Verenigde Staten de grootste kandidaat voor de titel. Het duel in Sevilla begint om 19.00 uur.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen