Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ierland opnieuw te sterk voor CP-team

Ruud Scheper
KNVB Media
5 mei 2019, 13:45

Harm Panneman schoot Oranje naar een 0-1 voorsprong. - Foto: KNVB Media

Het CP-team heeft ook in de tweede oefenwedstrijd in en tegen Ierland zijn meerdere moeten erkennen in het thuisland. Na de 3-1 nederlaag van vrijdag gingen de mannen van bondscoach Max Raeven nu met 2-1 onderuit.

Oranje begon net als vrijdag prima aan het treffen met de Ieren. Maar waar twee dagen eerder na een minuut of tien het verval plotseling inzette, daar bleef de equipe uit Nederland nu fier overeind. Kansen waren er ook, over en weer, maar keeper Ramon Pater hield zijn doel tot en met de pauze schoon.

Panneman scoort

Dat gold niet voor de doelman aan de andere kant van het veld. Na 25 minuten kwam Oranje namelijk op een 0-1 voorsprong. Harm Panneman zocht en vond spits Jeroen Schuitert, speelde hem in de voeten aan en sloot bij. Vanaf een meter of twaalf haalde hij vervolgens verwoestend uit; 0-1.

Harm Panneman en aangever Jeroen Schuitert.

We komen dichterbij, ook fysiek

Tevreden gingen Raeven en co. richting de kleedkamer, waar Schuitert uit voorzorg in de pauze achterbleef. Ook keeper Pater mocht de douches opzoeken, hun vervangers waren Job Draaijers en goalie Damian Schellekens. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in het shirt van Oranje.

Moment van onachtzaamheid

Ook na de pauze had het CP-team de zaken lange tijd prima op orde. Eigenlijk tot ongeveer de helft van het tweede bedrijf toen er drie keer gewisseld werd. Nauwelijks een minuut later lag de gelijkmaker in het net. “Een moment van onachtzaamheid”, baalde Raeven.  “We waren even niet scherp genoeg.”

Max Raeven baalde van het eerste tegendoelpunt: 'Een moment van onachtzaamheid, we waren even niet scherp genoeg'.

Een paar minuten later lag ook de 2-1 in het net achter Schellekens, maar de doelman trof daarbij zeker geen blaam. “Domme pech”, vond Raeven. “Wie hem aanraakte weet ik eigenlijk niet eens. Maar iemand schampte de bal zo dat hij precies binnen viel. Een fikse domper.”

Gashendel open

Toch liet Oranje het er niet bij zitten. In de laatste tien minuten trok de ploeg de gashendel nog maar eens volledig open. Het resulteerde in een kans voor Draaijers, maar hij schoot de bal uit de draai net naast. Vervolgens was Bart Jacobs dicht bij een treffer, maar de doelman van Ierland redde in drie instanties. En ook Gerard Bambacht had Oranje maar zo naast Ierland kunnen schieten. In de slotseconde schoot hij echter ietwat gehaast over.

Gerard Bambacht was in de slotseconde dicht bij de gelijkmaker.

We hadden een beter resultaat verdiend

Ondanks de twee nederlagen in Ierland was Raeven optimistisch. “We hebben zeker stappen gemaakt, hoewel we natuurlijk graag een resultaat hadden geboekt hier. Dat hadden we vandaag ook wel verdiend. We hebben nu vier keer tegen Ierland gespeeld en niet één keer gewonnen, dat is voor het gevoel toch niet prettig. Aan de andere kant; we komen dichterbij, ook fysiek. Als we een keer hadden kunnen winnen, dan was het vandaag.”

Karakteristieken

Wedstrijd: Ierland - Nederland 2-1 (0-1).

Scoreverloop: 25. Harm Panneman 0-1, 46. 1-1, 50. 2-1.

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen