Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team onderuit in Ierland

Ruud Scheper
KNVB Media
3 mei 2019, 22:00

Het CP-team voorafgaand aan het duel met Ierland. - Foto: KNVB Media

Het CP-team heeft de eerste van twee oefenduels in Ierland met 3-1 verloren. Het team van bondscoach Max Raeven kende een mindere fase in de eerste helft, die keihard werd afgestraft door het thuisland.

Het CP-team begon prima aan het eerste duel in Ierland. Tien minuten lang bepaalde Oranje het tempo van de wedstrijd, maar ineens was de koek op. "We durfden elkaar de bal niet meer in te spelen, liepen achteruit en hadden daardoor geen druk meer op de bal", baalde Raeven. 

Ierland profiteert

Het geslepen Ierland profiteerde maximaal, al had het daar wel de hulp van doelman Ramon Pater voor nodig. De goalie verkeek zich op een vrije trap van de Ieren, waardoor het projectiel pardoes in het net achter hem belandde; 1-0.

Oranje verloor de eerste van twee duels met 3-1.

Even was Nederland het spoor volledig bijster. Niets lukte meer en weer waren de Ieren er als de kippen bij om het genadeloos af te straffen. Een miscommunicatie in de defensie zorgde ervoor dat een van de Ierse aanvallers ineens vrij opdook voor Pater en oog in oog met de doelman van Oranje maakte hij geen fout; 2-0.

Vinger op de zere plek

Waarom blijven we niet gewoon doen wat we in de eerste tien minuten deden

In de rust legde Raeven de vinger op de zere plek. 'Waarom blijven we niet gewoon doen wat we in de eerste tien minuten deden', zo hield hij zijn gehoor voor. Het bleek niet aan dovemansoren gericht, want na de pauze stond er een herboren Oranje op het veld. Kansen op de aansluitingstreffer waren er ook, maar het doelpunt viel geheel tegen het spelbeeld in aan de andere kant. Na balverlies van Jeroen Saedt schakelde de thuisploeg razendsnel om; 3-0.

In het slot deed Nederland nog wat terug. Een vrije trap van Luc Pierre werd in de rebound van dichtbij door Jeroen Schuitert over de Ierse doelman heen gekopt; 3-1. Diezelfde Pierre was even later dicht bij de 3-2, maar zijn poging verdween ietwat gehaast net over.

De debutanten Bart Jacobs (r) en Devin Alderliesten (l).

Ondanks de 3-1 nederlaag had Raeven ook genoeg goede dingen gezien. "Het was zeker weten een heel leerzame avond, waarin we in de eerste helft ons het kaas van het brood laten eten, maar waarin we ons ook in de tweede helft knap terugknokken. Ik ben heel benieuwd naar de wedstrijd van zondag."

Karakteristieken

Wedstrijd: Ierland - Nederland 3-1 (2-0).

Scoreverloop: 22. 1-0, 25. 2-0, 40. 3-0, 51. Jeroen Schuitert 3-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen