CP-team opnieuw te sterk voor Spanje

Ruud Scheper
14 april 2019, 14:15

Jeroen Saedt maakte de openingstreffer. - Foto: KNVB Media

Het CP-team heeft ook zijn tweede wedstrijd in en tegen Spanje gewonnen. Na de 2-6 overwinning van gisteren werd het nu 1-5 voor de mannen van bondscoach Max Raeven.

Net als een dag eerder werd de wedstrijd ook nu gespeeld in drie gedeeltes van 25 minuten, waardoor de gehele wedstrijd niet zestig, maar 75 minuten duurde. “Een mooie conditionele prikkel, zeker ook omdat we twee dagen achter elkaar moesten spelen”, wist Raeven.

Geweldig uit de startblokken

Werd Oranje in het eerste duel vanaf de start vastgezet door de Spanjaarden, nu waren de rollen omgedraaid. Nederland schoot uit de startblokken en had maar zo na tien minuten met 0-3 voor kunnen staan. Kopballen van Luc Pierre (naast) en Jeroen Saedt (redding keeper) troffen echter geen doel.

De basis voorafgaand aan het duel.

Niet veel later kwam de 0-1 alsnog op het scorebord. Saedt bracht een corner voor het doel, maar kreeg de afgeslagen bal opnieuw voor zijn voeten. De technisch vaardige middenvelder schoof het buitenkansje beheerst binnen.

Op gelijke hoogte

We hebben twee wedstrijden gespeeld binnen korte tijd en zijn naar elkaar toegegroeid als team

In het tweede deel kwam Spanje eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Tot dat moment was de thuisploeg er nog niet in geslaagd om gevaarlijk te worden. Een afgeslagen voorzet werd onhoudbaar voor goalie Ramon Pater binnen gekopt.

Jochem Kintz scoorde in beide duels.

Oranje moest opnieuw beginnen en deed dat met verve in het derde stuk van de wedstrijd. Eerst was het Jochem Kintz, die Nederland op een 1-2 voorsprong zette. Met een schitterende knal van afstand verdubbelde Guido Floors de voorsprong. Twee minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld na een eigen doelpunt van de Spanjaarden, waarna Jeroen Schuitert de eindstand bepaalde op 1-5.

Onder controle

Raeven was tevreden met het optreden van zijn mannen. “We hebben eigenlijk de hele wedstrijd de controle gehad en zo goed als niets weggegeven”, zag hij. “We hadden alleen eerder afstand moeten nemen. Maar goed, we hebben twee keer overtuigend gewonnen, dat is ook wat waard.”

Bonscoach Max Raeven: 'Het was een nuttige trainingsstage'.

Ondanks de moeizame start bestempelde de bondscoach de oefentrip naar Spanje toch als geslaagd. “We hebben twee wedstrijden gespeeld binnen korte tijd, zijn naar elkaar toegegroeid als team, hebben veel jongens aan het werk gezien en hebben de plek kunnen bekijken waar het WK in juli zal worden gespeeld. Het was zeker een nuttige trainingsstage.”

Statistieken

Wedstrijd: Spanje - Nederland 1-5 (0-1, 1-1)

Scoreverloop: 8. Jeroen Saedt 0-1, 40. 1-1, 53. Jochem Kintz 1-2, 65. Guido Floors 1-3, 67. 1-4 (eigen doelpunt), 75. Jeroen Schuitert 1-5.