Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team met ruime cijfers langs Spanje

Ruud Scheper
KNVB Media
13 april 2019, 14:15

Jeroen Schuitert was twee keer trefzeker. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Spanje met 2-6 gewonnen. De equipe van bondscoach Max Raeven had het knap lastig met het thuisland, maar nam na de gelijkmaker van debutant Luc Pierre ineens snel afstand.

Nee, het was allemaal niet wat hij ervan had verwacht, baalde bondscoach Max Raeven na afloop van het eerste van de twee oefenduels. Gewonnen werd er dan misschien wel, maar de omstandigheden waarin het duel gespeeld moest worden, waren nou niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Andere afmetingen

Sterker nog, de omstandigheden waren zo slecht, dat het eerste duel van vrijdag zelfs noodgedwongen uitgesteld werd naar zaterdag. “Een CP-veld heeft een andere afmeting dan een half veld”, verduidelijkte Raeven. “Maar dat was het enige veld dat ze hier beschikbaar hadden. En ook het doel was bijvoorbeeld hoger en breder dan wij gewend zijn.” Uiteindelijk zat er niets anders op dan om toch maar op het halve veld tegen de Spanjaarden aan te treden. “Anders was deze trip helemaal voor niks geweest.”

Bondscoach Max Raeven.

Wellicht dat het chaotische voortraject en de kleine afmetingen van het veld ermee te maken hadden, maar Nederland begon ronduit belabberd aan het treffen. Zeker in de eerste tien minuten moest keeper Stefan Boersma alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Dat lukte tot lang in de eerste van drie periodes, maar op slag van het eerste rustmoment viel de tegentreffer alsnog; 1-0.

Oranje richt zich op

Pas in deel twee richtte Oranje zich op en eigenlijk gebeurde dat vooral vanaf het moment dat Luc Pierre, die zijn debuut maakte, de gelijkmaker binnen punterde. Vlak daarna was het al 1-2 door Jochem Kintz, die van dichtbij de Spaanse goalie verschalkte. Twee doelpunten van Jeroen Schuitert brachten de score op 1-4, waarbij vooral de laatste een goal uit het boekje was.

Het CP-team voorafgaande aan het treffen.

Het veld is een meter of twintig kleiner, daar hadden we zeker in het begin heel veel moeite mee vandaag

In het derde deel stond er een nieuw Oranje binnen de lijnen, maar de lijn die ingezet was in de vorige 25 minuten, werd zonder problemen door het zevental doorgetrokken. Het resulteerde in de 1-5 van Harm Panneman, die een knappe combinatie met Job Draaijers doeltreffend afrondde. Even later zette Tom van Reusel uit een rake vrije trap de 1-6 op de borden. Dat het uiteindelijk nog 2-6 werd in de slotminuut was slechts voor de statistieken.

Nieuwe ontmoeting

Zondag nemen Raeven en co. het nogmaals op tegen Spanje. “Ik ben bang dat de omstandigheden dan nog steeds niet optimaal zijn. Het veld is een meter of twintig kleiner, daar hadden we zeker in het begin heel veel moeite mee vandaag. Maar goed, dan moet de knop om, ook daar moet je mee leren omgaan.”

Statistieken

Wedstrijd: Spanje - Nederland 2-6 (1-0, 1-4)

Scoreverloop: 24. 1-0, 38. Luc Pierre 1-1, 40. Jochem Kintz 1-2, 47. Jeroen Schuitert 1-3, 49. Schuitert 1-4, 58. Harm Panneman 1-5, 73. Tom van Reusel 1-6, 75. 2-6.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen