Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK CP-Voetbal van start op KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
25 juli 2018, 15:00

De spelers van Rusland en Spanje luisteren naar de volksliederen voor de openingswedstrijd van het toernooi. - Foto: KNVB Media

Het EK CP-Voetbal is woensdag van start gegaan op de KNVB Campus. Rusland en Spanje openden het toernooi 's ochtends om 10 uur. De Russen - een van de favorieten voor de eindzege - wonnen met 5-0. Het Nederlands team speelt zijn eerste wedstrijd vanavond om 19.00 tegen Duitsland.

Het toernooi duurt tot zondag 5 augustus. Niets leuker om naar de wedstrijden te komen kijken op de KNVB Campus, maar de Europese sterren van het CP-voetbal zijn ook te zien via een livestream.

EK CP VOETBAL LIVE EK CP VOETBAL LIVE Volg alle wedstrijden op de KNVB Campus via de livestream. ​

Extra krachten

Nederland kroonde zich in 1991 en 1995 tot Europees kampioen. Vier jaar geleden bereikten de Oranjemannen de finale in Portugal. Daarin was Oekraïne te sterk. De titelverdediger behoort ook nu weer tot de favorieten en is het toernooi goed gestart met een 8-0 zege op Finland. Maar Nederland acht zichzelf in staat tot een stunt, al is het maar vanwege het thuisvoordeel.

In eigen land komen altijd extra krachten los bij de spelers.

In eigen land, voor eigen publiek komen altijd extra krachten los. "Kijk naar Rusland op het afgelopen WK", zegt KNVB-coach Max Raeven. "Daarvan had toch ook niemand verwacht dat ze de kwartfinale zouden bereiken. Dat heb ik de jongens voorgehouden." Een zege op Duitsland in de eerste wedstrijd zal een grote stap in de goede richting zijn. Het openingsduel van het Nederlands CP-team begint om 19.00. Komt allen naar de KNVB Campus!

Wat is CP-Voetbal?

CP-voetbal in het kort. 

Op de hoogte blijven?

EK CP-voetbal EK CP-voetbal Lees alles over het EK CP-voetbal in Nederland (25 juli-5 augustus).

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen