Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van der Sar: 'Prijs pakken? Het is nu aan jullie!'

Ruud Scheper
KNVB Media
16 juli 2018, 13:45
2:10

Het EK CP-voetbal is van 25 juli tot en met 5 augustus in Nederland. - Foto: KNVB Media

"Jullie zijn de trots van Nederland. Willen we deze zomer toch een prijs pakken, dan is het aan jullie", sprak ex-international Edwin van der Sar tegen het CP-team in Noordwijk. De ploeg van bondscoach Max Raeven was daar aanwezig bij de 10 van Noordwijk, een jaarlijks hardloopevenement waarbij de Edwin van der Sar Foundation nauw bij betrokken is.

Raeven en zijn team waren in Noordwijk om het EK onder de aandacht te brengen, het toernooi dat volgende week woensdag, 25 juli, op de KNVB Campus in Zeist om 19.00 uur begint met een wedstrijd tegen Duitsland. In alle vroegte toog de ploeg zondagmorgen naar de Kidsrun, waar de posters, vlaggetjes en vaantjes van het team gretig aftrek vonden.

De Class

Keeper Stefan Boersma behoort tot The Class, het belangrijke project van de Edwin van der Sar Foundation.

Keeper George van Altena had het contact met de Edwin van der Sar Foundation gelegd. “Omdat zij ook op zoek zijn naar onze doelgroep, mensen met een hersenbeschadiging." Voor de doelman van het CP-team was de link overigens snel gelegd. Hijzelf, aanvaller Rik Rodenburg en de andere keeper van het team, Stefan Boersma, doen namelijk mee aan ‘de Class’ van de Edwin van der Sar Foundation.

"De Class is een project waarbij voor jongeren met hersenletsel door middel van jobcoaches, sportcoaches en een keuring in Zeist gekeken wordt wat ze nog wel kunnen en of er mogelijkheden zijn om ze weer aan een baan te helpen", legt Van der Sar uit.

Keeper Van Altena heeft er heel veel aan gehad, zo vertelde hij. "Ik heb er mijn huidige baan aan overgehouden. Het is een fantastisch project om aan mee te mogen doen."

Stralende gezichten

Van der Sar sprak het team nog even toe en wenste de spelers succes. Hij genoot van de stralende gezichten voor hem. "Ze gaan het EK spelen in eigen land. Dat zijn mooie dingen voor een voetballer."

Of hij nog komt kijken in Zeist? "Hij is natuurlijk druk met de voorbereiding van Ajax”, wist keeper Boersma. Toch heeft hij de hoop dat Van der Sar zijn gezicht nog wel even zal laten zien tijdens het EK. "Hij weet de weg naar Zeist wel te vinden, denk ik."

EK CP-voetbal EK CP-voetbal Lees alles over het EK CP-voetbal in Nederland (25 juli-5 augustus).

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen