Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Argentinië opnieuw te sterk voor CP-team

Ruud Scheper
KNVB Media
3 juni 2018, 14:30

Het is alle hens aan dek voor Nederland bij de standaardsituaties van Argentinië. - Foto: Elisa Ostet

Zes gespeeld, zes verloren. Het zijn de harde cijfers van de oefencampagne die het CP-team op weg naar het EK in eigen land in de afgelopen maanden afwerkte. Na eerdere nederlagen tegen Engeland en Duitsland, was nu Argentinië ook in het tweede onderlinge duel te sterk; 0-1.

Die nieuwe nederlaag was net als eerdere verliespartijen eigenlijk niet nodig geweest. Nederland was – op de eerste twintig minuten na – de baas op het veld, creëerde ook kansen, maar wist die niet om te zetten in doelpunten. Dat deed Argentinië wel. “Zij zijn dan wat effectiever”, zag bondscoach Max Raeven. “Drie kansjes één goal. Dat het is het verschil met ons. Wij hebben gewoon moeite met scoren.”

Betere organisatie

Voorafgaand aan het tweede duel hadden Raeven en zijn mannen de beelden van het eerste duel van zaterdagmiddag eens goed teruggekeken. Door een doelpunt uit een standaardsituatie ging die wedstrijd met 1-2 verloren. “Nu stond het beter”, constateerde de bondscoach tevreden. “Maar we gaven nog wel te vaak een onnodige vrije trap weg.”

De basis voorafgaand aan het duel.

Na twintig minuten kwam Argentinië op voorsprong en daar was eigenlijk op dat moment niet zoveel op af te dingen. “We zaten vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd, met die goal als resultaat”, zag Raeven. “Maar vanaf die goal zijn we echt beter gaan voetballen en hebben we Argentinië onze wil opgelegd.”

Grote kansen

Voor de pauze resulteerde dat nog niet in opgelegde mogelijkheden, maar dat was na de pauze wel anders. De grootste twee kansen waren voor Rik Rodenburg en Minne de Vos. Eerstgenoemde schoot oog in oog met de Argentijnse doelman de bal te vroeg, waar hij wellicht beter om de goalie heen had kunnen lopen, terwijl De Vos in zeer kansrijke positie de bal naast schoof.

Rik Rodenburg was dicht bij de gelijkmaker.

Het zo vurig gewenste positieve resultaat kwam er daardoor niet, ook niet in de slotfase, waarin Oranje de Zuid-Amerikanen met de rug tegen de muur zette en zelfs keeper Stefan Boersma op de middenlijn stond om de treffer te forceren. Het lukte niet. “Heel jammer”, vond Raeven. “Want nu zijn de feiten hard. Zes gespeeld, nul punten. Dat liegt er niet om.”

Voldoende aanknopingspunten

En toch had de bondscoach voldoende aanknopingspunten gezien om met een positief gevoel richting het EK in eigen land te gaan. “We weten op welke punten we nog stappen moeten maken. Daar werken we hard aan. Dat is vooral in de eindfase. Maar fysiek gezien zijn we echt gegroeid. We zijn duidelijk fitter dan aan het begin van deze oefenreeks.”

Stefan Boersma staat klaar om in actie te komen.

Op 25 juli moet het gebeuren, zo wist Raeven, wanneer het EK-openingsduel tegen Duitsland op het programma staat. “Op dat moment maakt het niet meer uit of we veel hebben verloren in deze aanloopfase. Het gaat er om dat je dán een doelpunt meer maakt dan de tegenstander. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Beleef Oranje thuis in AR en bepaal de opstelling als bondscoach. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen