Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Argentinië bezorgt CP-team nieuwe nederlaag

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
2 juni 2018, 16:15

Het CP-team verloor zaterdag met 1-2 van Argentinië. - Foto: Elisa Ostet

Het CP-team heeft zaterdag het eerste duel in het tweeluik met Argentinië met 1-2 verloren. De ploeg van Max Raeven was niet minder dan de opponent, maar werd afgetroefd op efficiëntie. Jeroen Saedt maakte vanaf de stip de enige Nederlandse treffer.

De nederlaag was extra zuur, omdat ook het vorige oefenduel tegen Duitsland (1-2) onnodig verloren ging. Het spel van Oranje was goed geweest, maar in blessuretijd gingen de Duitsers er alsnog met de overwinning vandoor. Het duel tegen Argentinië toonde gelijkenissen. Op de KNVB Campus in Zeist waren Argentinië en Nederland zoals verwacht gelijkwaardig, maar trokken de Argentijnen aan het langste eind.

De zeven spelers die in de basis startten tegen Argentinië.

Spelhervattingen

Het waren vooral de spelhervattingen die het verschil maakten. Argentinië bleek daar kundig in met enkele kopsterke spelers. Het was dan ook niet verrassend dat een vrije trap de 0-1 opleverde. Lugrin Rodrigo kopte raak. Het CP-team kon daar geen grote kansen tegenover zetten. Wel was de ploeg regelmatig dreigend met enkele goede loopacties, maar ging het net in de eindfase mis.

Aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft kwam Oranje beter in de wedstrijd en hing de gelijkmaker in de lucht. Het was dan ook extra zuur dat vlak na rust de 0-2 viel. Een bal in de opbouw werd onderschept door Morawa Nanano die vervolgens koel afwerkte.

Oppurtunistisch

De treffer was voor Raeven het sein om zijn ploeg oppurtunistischer te laten spelen. Jeroen Schuitert werd vanuit de verdediging naar voren geschoven en dat leverde direct gevaar op. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer na een handsbal van Argentinië. Saedt mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet. Het lukte Nederland vervolgens niet om door te drukken en ook de gelijkmaker te forceren.

Jeroen Schuitert helpt Ramussi German na een krampaanval.

Raeven was teleurgesteld met het resultaat. "In deze fase van de EK-voorbereiding is het belangrijk dat je wedstrijd gaat winnen om vertrouwen te tanken. Het gaat echter mis in het creëren en vervolgens afmaken van de kansen. Het is al langer een aandachtspunt en op de training merk ik dat we daarin vooruit gaan. Het is jammer dat dit vandaag niet tot uiting komt in de wedstrijd."

Typisch Zuid-Amerikaans

De bondscoach van het CP-team zag bij de Argentijnen eigenschappen die bij zijn eigen team ontbreken. "Het was een typisch Zuid-Amerikaanse ploeg, dus veel aanstellen en tijdrekken. Natuurlijk is het heel irritant, maar het is wel iets waar wij wat van kunnen leren. Zo gaat het soms in het internationale voetbal."

Zondag heeft het CP-team de kans om revanche te nemen op Argentinië. Om 10.00 uur speelt de ploeg de tweede interland in Zeist tegen het Zuid-Amerikaanse land. "Wellicht komen er dan wat andere jongens in acties. Ook gaan wij ons proberen te wapenen tegen hun spelhervattingen. Wanneer we daar iets tegen kunnen doen, is er al veel gewonnen."

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen