Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team kan lang mee met Engeland, maar verliest wel

Ruud Scheper
KNVB Media
1 april 2018, 15:00

Oranje verloor opnieuw van Engeland; 1-2. - Foto: Elisa Ostet

Het Nederlands CP-team heeft ook de tweede wedstrijd van het tweeluik tegen Engeland op de KNVB Campus verloren. Twee dagen na de 0-2 nederlaag in het eerste duel ging het team van bondscoach Max Raeven nu onderuit met 1-2.

De weerstand die we nu kunnen bieden is niet te vergelijken met die in Argentinië

Hij was meer dan tevreden, bondscoach Max Raeven. “Ja, ondanks de nederlaag. De weerstand die we nu kunnen bieden aan deze tegenstander is niet te vergelijken met de wedstrijden in Argentinië een paar maanden terug, toen we er kansloos af gingen met 5-0. Nu doe je gewoon mee. Dit geeft ons een heel mooie basis om op voort te borduren.”

De basisspelers voorafgaand aan het duel.

Lijn doorgetrokken

De lijn van de tweede helft van afgelopen vrijdag werd twee dagen later doorgetrokken, constateerde de coach. Oké, in de loop van het duel was het Engeland dat licht de overhand kreeg, maar Oranje bood meer dan behoorlijk partij. Het leverde voor de pauze een boeiend schouwspel op, waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen.

Het is druk voor het doel van George van Altena.

Dat veranderde na de rust. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd richting de verre hoek gestuurd, waar keeper George van Altena door de mêlee van spelers die voor hem stond het projectiel te laat zag om nog te kunnen reageren; 0-1. Lang zat Oranje niet bij de pakken neer. Jeroen Schuitert bediende Rik Rodenburg, die naar binnen sneed, lang wachtte en uiteindelijk de bal in het dak van het doel ramde; 1-1.

Breedtepass onderschept

De foutjes moeten er straks uit, maar we zijn zeker op de goede weg

Toch was het even later weer Engeland dat op voorsprong kwam. Een breedtepass van Nederland werd door de Engelsen onderschept en vlak langs de paal binnen geschoven. Van Altena had geen antwoord op de inzet, maar de doelman onderscheidde zich in het vervolg met twee wereldreddingen, waardoor hij Nederland op de been hield.

Rik van Rodenburg wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

In het slot nam Oranje brutaal het initiatief en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Eén keer kwam het daar dicht bij, maar de knal van Rodenburg werd met moeite gekeerd door de Engelse goalie, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Jammer, vond Raeven. “Maar we zijn heel erg tevreden met de manier waarop we ons hebben gepresenteerd. De foutjes, zoals bij de 1-2 nemen we nu nog even voor lief. Die moeten er straks uit, maar we zijn zeker op de goede weg.”

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

EK CP-voetbal 2018 EK CP-voetbal 2018 Kijk hier voor meer informatie over het EK, dat van 25 juli tot en met 5 augustus gehouden wordt op de KNVB Campus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen