CP-team nipt onderuit tegen Engeland op KNVB Campus

Ruud Scheper
30 maart 2018, 21:15

Het CP-team heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Engeland met 0-2 verloren. - Foto: KNVB Media

Het CP-team heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Engeland met kleine cijfers verloren. Het team van bondscoach Max Raeven ging vrijdagavond op de KNVB Campus met 0-2 onderuit. Beide treffers vielen in het eerste bedrijf.

Oranje begon goed aan het duel. Vanaf minuut één zaten de mannen van Raeven er bovenop. Het resulteerde direct in een grote kans. Minne de Vos had echter in kansrijke positie net iets teveel tijd nodig om af te werken, waardoor zijn poging kon worden gesmoord door een Engelse verdediger.

Logisch gevolg

We hadden het moeilijk, moesten achteruit en twijfelden of we wel of niet moesten doordekken

Na een minuut of vijf nam Engeland de regie over. Meer en meer werd Nederland onder druk gezet en de 0-1 was dan ook niet meer dan een logisch gevolg. En ook op de 0-2, weer een dikke vijf minuten later, was weinig af te dingen. “In die periode was dat gewoon terecht”, vond Raeven. “We hadden het moeilijk, moesten achteruit en twijfelden of we wel of niet moesten doordekken.”

Het basisteam voorafgaand aan het duel met Engeland.

Gelukkig voor de thuisploeg bleef de schade tot aan de rust beperkt en na de pauze was het spelbeeld ineens heel anders. Oranje kreeg het heft in handen en liet dat niet meer los. Het leidde tot twee grote kansen. Eerst dribbelde Jeroen Saedt goed in, waardoor een overtalsituatie ontstond, maar zijn bal op Joey Mense was niet op maat, waardoor diens schot geblokt kon worden.

Voorafgaand aan het duel werd er even stil gestaan bij het afscheid van Peter Kooij, die bijna tien jaar voor het CP-team actief was.

Dak van het doel

Even later was het Rik Rodenburg die na een goede aanval door de as van het veld de bal voor de voeten kreeg en de bal over de Engelse doelman wipte, maar helaas voor het Nederlandse team ook net over de lat. De bal plofte neer op het dak van het doel. Het bleek de laatste grote kans van de wedstrijd, waardoor het duel eindigde in een 0-2 nederlaag.

Met die kleine nederlaag kon de bondscoach wel leven, zeker gezien de tweede helft, waarover hij prima te spreken was. “We hebben heel mooie momenten gezien om terug te kijken”, reageerde hij na afloop. “Goede en ook mindere goede dingen. Maar ook daar leer je van. Wat dat betreft was dit een bijzonder nuttige wedstrijd.”

Dichterbij gekomen

We zijn in vergelijking met de vorige wedstrijd een stuk dichterbij gekomen

Een paar maanden terug speelde Oranje nog tegen de Engelsen op de World Championships. Destijds waren Raeven en co. niet opgewassen tegen de Britse daadkracht en verloor Nederland kansloos met 5-0. Nu was er wederom een nederlaag, maar de cijfers én het gevoel waren duidelijk anders. “We zijn in vergelijking met die wedstrijd een stuk dichterbij gekomen”, vond Raeven. “Natuurlijk, zij zijn wat verder. Maar zeker in de tweede helft hebben we een manier gevonden om de Engelsen te bespelen. Dat stemt tot tevredenheid.”

Zondag speelt Oranje nogmaals tegen dezelfde tegenstander, wederom op het terrein van de KNVB Campus. De aftrap van dat duel is om 10.00 uur.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

EK CP-voetbal 2018 EK CP-voetbal 2018 Kijk hier voor meer informatie over het EK, dat van 25 juli tot en met 5 augustus gehouden wordt op de KNVB Campus.