Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team treft Ierland en Duitsland op EK in eigen land

KNVB Media
KNVB Media
29 maart 2018, 17:15

Oranje-aanvoerder Jeroen Schuitert (r) en Heinrich Welling (l), competitieleider betaald voetbal van de KNVB, tijdens de loting. - Foto: KNVB Media

Het Nederlandse CP-team treft Ierland, Noord-Ierland, Denemarken en Duitsland tijdens het EK dat komende zomer op de KNVB Campus wordt gehouden. Dat heeft de loting, die donderdagmiddag in Zeist verricht werd, uitgewezen.

De loting werd uitgevoerd door Heinrich Welling, competitieleider betaald voetbal van de KNVB en bekend van de lotingen voor de TOTO KNVB Beker. De loting, die live te volgens was via de website van de KNVB, werd verricht in het bijzijn van toernooi-ambassadeur Stephan Lokhoff, bondscoach Max Raeven, Oranje-aanvoerder Jeroen Schuitert en Tom Langen namens de IFCPF.

Ook de Engelsen, waartegen Oranje vrijdag en zondag twee keer oefent, waren bij de loting vertegenwoordigd in de persoon van bondscoach Andy Smith en captain Matthew Crossen.

Oekraïne groepshoofd

Nederland is groepshoofd in poule A. In de andere poule treft het sterke Oekraïne, groepshoofd in poule B, Engeland, Rusland, Finland en Spanje. De nummers één en twee uit de beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Het EK, dat wordt geopend met de wedstrijd Nederland - Duitsland, wordt gehouden van 25 juli tot en met 5 augustus.

De loting werd verricht in het bijzijn van spelers en coaches van het Nederlandse en Engelse CP-team.

Bondscoach Max Raeven was blij met de groepsindeling. “Er is één iemand heel gelukkig met deze loting en dat ben ik", reageerde hij. De poule met Oekraïne, Engeland en Rusland lijkt op het oog een stuk zwaarder. "Maar het wordt niet gemakkelijk", beseft hij terdege. "Van Ierland hebben we onlangs nog behoorlijk verloren. Ik ben benieuwd waar we nu staan." De andere teams - Noord-Ierland, Denemarken en Duitsland - zijn voor de oefenmeester minder bekend. "Maar de Duitsers zijn flink aan het investeren. Die moeten we dus ook zeker niet onderschatten."

Oefenduels

Oranje speelt in de komende dagen twee keer op de KNVB Campus tegen Engeland en ontmoet later in april en juni nog Duitsland en Argentinië. "Het is leuk om je te kunnen meten met deze landen", aldus Raeven. "We gaan een paar nieuwe jongens in actie zien, die nog niet eerder voor Oranje hebben gespeeld en er zijn ook twee jongens die weer terugkeren in de selectie. Ik ben heel erg benieuwd hoe zij het gaan doen in een internationale wedstrijd."

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Beleef Oranje thuis in AR en bepaal de opstelling als bondscoach. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen