Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opnieuw deceptie voor CP-team tegen Ierland

KNVB Media
KNVB Media
20 september 2017, 22:15

Jeroen Saedt maakte de enige Nederlandse treffer. - Foto: KNVB Media

Een zevende plaats is voor het nationale CP-team bij de World Championships nog het hoogst haalbare. Woensdag werd in Argentinië met 1-5 verloren van Ierland en de ploeg speelt daarmee vrijdag om plaats zeven en acht.

“Heel erg teleurstellend”, zei bondscoach Max Raeven over de uitslag. “We hadden echt het idee dat we van Ierland konden winnen. Maar de realiteit is anders en dat komt hard binnen.”

‘Realiteit’ is het woord dat bij Raeven na de deceptie meerdere malen liet vallen. Oranje eindigde in 2016 weliswaar nog als vierde op de Paralympische Spelen, maar een jaar daarna liggen de zaken er met veel nieuwe spelers en een geheel vernieuwde staf heel anders bij. Met Ierland kon Nederland zich de laatste jaren prima meten, maar nu was het al na een kwartier nauwelijks een wedstrijd meer. “We moeten de realiteit onder ogen zien: dit is waar we momenteel staan”, realiseert Raeven zich.

Onvoldoende

We moeten de realiteit onder ogen zien: dit is waar we momenteel staan

Toch meent Raeven dat het echt nog wel beter kan dan wat de ploeg tegen Ierland, dat met 0-5 klop had gekregen tegen wereldkampioen Rusland, liet zien. “We lieten ons soms kinderlijk eenvoudig wegspelen en aan de bal was het een dikke onvoldoende.”

Terwijl Nederland niet onaardig startte. De formatie leek redelijke controle te hebben, maar na de fraaie knal van Dillan Sheridan (0-1), na een kwartier, viel het bij Oranje als een kaartenhuis in elkaar. Al meerdere keren dit toernooi volgde na een tegentreffer direct een volgende en dat was ook nu het geval. Plaaggeest Sheridan nam ook de 0-2 voor zijn rekening.

— KNVB-coach Max Raeven: ' We lieten ons soms kinderlijk eenvoudig wegspelen.'

Plaaggeest

“Of ze dan verlamd zijn, ik weet het niet. Het was bij vlagen in ieder geval heel matig tot slecht verdedigd, maar aan de andere kant moet je ook de klasse van zo’n speler erkennen”, aldus Raeven, die eerder die ochtend de VS tegen Brazilië van een 0-2 achterstand na rust zag terugkomen en 3-2 zag winnen. Hij hield dat zijn ploeg voor, maar dat scenario kon binnen twee minuten alweer in de prullenbak.

We lieten ons soms kinderlijk eenvoudig wegspelen en aan de bal was het een dikke onvoldoende

Nederland begon wel met een aanval, maar Sheridan counterde met een bal door de benen van Pater gelijk naar 0-3. Een minuut later lag een bal in de verre hoek er ook al in: 0-4. Opnieuw was Sheridan de doelpuntenmaker en net toen Nederland wat meer op de helft van Ierland te vinden was, zorgde diezelfde goaltjesdief met een prachtige streep alsnog voor 0-5.

Brazilië

De fikse wind over de lengte van het veld maakte het er niet gemakkelijker op, maar net als bij de vorige duels flink werd Nederland aangemoedigd door de meegereisde Oranje-aanhang en de ploeg kon acht minuten voor het einde dan toch nog wat terugdoen. Rik Rodenburg speelde de bal in het strafschopgebied breed op de vrijstaande Jeroen Saedt en de middenvelder mikte op de kruising. De bal belandde via de rug van de doelman alsnog in het doel.

Nederland werd eerder tweede in de poule achter Engeland, waarna topland Oekraïne voor de onervaren groep veel te sterk was. De strijd om plaats zes en zeven volgde. Na het verlies tegen Ierland moet Oranje het nu opnemen tegen Brazilië, dat dus verloor van de VS.

Statistieken

Wedstrijd
Nederland – Ierland: 1-5 (0-2).

Scoreverloop
15. Sheridan 0-1, 16. Sheridan 0-2, 32. Sheridan 0-3, 34. Sheridan 0-4. 51. Sheridan 0-5, 53. Saedt 1-5.

Geel
52. Schuitert, 60. Dikken, 60. Floors.

Opstelling
Pater, Schuitert, Duin (44. Floors), Dikken, De la Cruz Victoria (24. Bambacht), Saedt, Rodenburg.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen