Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team start World Championship met zege

KNVB Media
KNVB Media
11 september 2017, 22:15

Rik Rodenburg maakte de bevrijdende 2-0 tegen Venezuela. - Foto: KNVB Media

Het nationale CP-team boekte maandag bij de World Championships de eerste overwinning. Venezuela werd met 2-0 verslagen. "We hadden het sneller af moeten maken en meer kunnen scoren, maar verder ben ik tevreden", aldus bondscoach Max Raeven in Argentinië.

Ze mogen trots op zichzelf zijn en moeten echt genieten van het feit dat zij in een Oranjeshirt lopen met hun naam achterop.

Met veel nieuwe spelers en een geheel nieuwe staf was het voor Oranje in San Jose een bijzondere ochtend. "Ik heb vooraf tegen de jongens gezegd dat veel mensen jaloers zijn op mij omdat ik nu bondscoach ben. Maar ik ben jaloers op mijn spelers. Ik heb het nooit tot Oranje geschopt. Ze mogen trots op zichzelf zijn en moeten echt genieten van het feit dat zij in een Oranjeshirt lopen met hun naam achterop", aldus Raeven die zelf ook voor het eerst op een eindtoernooi acteert. "Het volkslied voor het eerst zo meezingen vond ik toch wel heel speciaal."

Goed en fel uit de startblokken

De nieuwe indrukken zorgden voor een puike start van Nederland. Het zevental speelde met lef en zette van meet af aan flink druk vooruit en dat leverde al na vijf minuten succes op. Harm Panneman werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna aanvoerder Jeroen Schuitert de bal vanaf zeven meter overtuigend achter de doelman schoot.

Aanvoerder Jeroen Schuitert en bondscoach Max Raeven.

"Ze lieten zien dat ze graag wilden en er kwam uit wat in het bloed zat", aldus Raeven die zijn zevental na de voorsprong wat gas terug zag nemen. "De afstand tussen de linies werd te groot, we hadden minder druk op de bal en speelden te vaak initiatiefloos. Met name aan de bal misten we de overtuiging en verstopten we ons te veel."

Lang wachten

Met de fraaie Argentijnse bergen op de achtergrond pikte Oranje na de pauze het spel weer wat op. Het eerste kwartier leverde voor Gerard Bambacht en Panneman goede kansen op, maar het bleef bij de gevaarlijke stand van 1-0. Omdat Venezuela over twee snelle spitsen beschikte, bleef het uitkijken voor Oranje.

"Wij hebben een solide, maar niet per se heel snelle verdediging. We bleven goed gepositioneerd staan en Ramon Pater deed het als doelman ook heel goed. Al met al heeft Venezuela niet zo heel veel echte kansen gehad", zag Raeven.

Goede treffer Rodenburg

Rik Rodenburg is echt een extra wapen.

Met het inbrengen van Rik Rodenburg kwam er weer meer diepgang en explosiviteit in de ploeg en de 'acht' zorgde vlak voor tijd ook voor de beslissing. Hij kapte een diepe bal van Guido Floors bijna vanaf de achterlijn goed terug en knalde daarna binnen. "Hij is echt een extra wapen."

Woensdag is Japan, dat met liefst 11-0 verloor van Engeland, de volgende tegenstander. "Het lijkt me duidelijk dat dat opnieuw drie punten moeten zijn. Het is zaak dat we snel een doelpunt op het bord krijgen en vanuit daar verder voetballen."

Statistieken

Wedstrijd
Nederland - Venezuela 2-0 (1-0).

Scoreverloop
5. Jeroen Schuitert 1-0 (penalty); 58. Rik Rodenburg 2-0.

Gele kaart
35. Jeroen Schuitert.

Opstelling Nederland
Pater, Duin (31. Bambacht), Schuitert, Panneman (46. Rodenburg), Dikken, Floors, Saedt.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen