Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Flink puzzelen voor CP-coach Max Raeven

KNVB Media
KNVB Media
11 september 2017, 8:00

Keeper George van Altena werd na de keuring anders ingedeeld dan verwacht. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team speelt maandag in Argentinië de eerste wedstrijd van het World Championships. Maar voordat de ploeg van coach Max Raeven tegen opponent Venezuela aantreedt, kreeg het een flinke teleurstelling te verwerken. Doelman George van Altena werd vanuit de laagste handicapcategorie (6) in de hoogste (8) ingedeeld.

Het zijn spannende weken voor de nationale CP-teams. In San Jose kijkt de internationale CP-bond (IFCPF) nog eens met een verse blik naar de handicaps van alle spelers (die allen een hersenbeschadiging hebben).

Daarnaast wordt ook een nieuw keuringssysteem ingevoerd. De uitslagen van de nieuwe methode (met categorie 1, 2 en 3) worden door de classifiers echter nog niet prijsgegeven. "De kans bestaat dat ze dat de komende wedstrijden ook nog niet naar buiten brengen", aldus Raeven die even flink moest slikken toen de nieuwe classificatie van Van Altena binnenkwam.

Donderslag

"Het kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel. De andere jongens zijn geclassificeerd zoals we dat wel verwacht hadden, maar deze zagen we totaal niet aankomen", aldus Raeven die in zijn zevental maar één acht in het team mag zetten en verplicht is om twee vijven en/of zessen op te stellen.

Flink puzzelen voor CP-coach Max Raeven.

De rest van het team wordt aangevuld met zevens. Rik Rodenburg en Harm Panneman zijn een acht gekeurd. Ramon Pater, Myron Gebbink, Job Draaijers en Jeroen Saedt respectievelijk een vijf en/of zes.

Puzzelen

"Met doelman Stefan Boersma liepen we ook het risico dat hij als zeven getest zou worden. We zijn daarom blij dat Ramon Pater wel een vijf is, waardoor we George nu eventueel kunnen vervangen door Ramon en de rest van het team intact laten", aldus Raeven die door de onverwachte uitslag aardig moest puzzelen de afgelopen dagen. We zijn allerlei scenario’s aan het bedenken."

We zijn allerlei scenario’s aan het bedenken

Raeven wil de focus vanaf nu op Venezuela hebben. Het is een tegenstander waar Nederland, nummer drie op de wereldranglijst, nooit eerder tegen speelde. Woensdag treedt Nederland vervolgens aan tegen Japan en vrijdag wacht Engeland, de nummer acht van de wereld en de meest geduchte concurrent voor de poulezege.

Kop ingedrukt

"De jongens waren in eerste instantie vooral met de wedstrijd tegen Engeland bezig, maar dat hebben we wel de kop in gedrukt. Alle aandacht moet op Venezuela gericht zijn. Het is een technisch vaardige ploeg, dus ze zijn niet te onderschatten." Van de overige landen op het toernooi heeft Raeven nog weinig kunnen zien. De wedstrijden van zondag werden, op de openingswedstrijd na, allemaal afgelast vanwege de hevige regenval.

Sfeer in het team is heel goed. We zijn er klaar voor

Ook de voorbereiding van Oranje kende ter plaatse wat hobbels. In het hotel naast een fraai stuwmeer is het goed toeven, maar de kwaliteit van de trainingsvelden is minder florissant. "We zouden zondag in een stadion trainen, maar daar was op dat moment gek genoeg een andere wedstrijd aan de gang. Het veld waarnaar we moesten uitwijken liep scheef af. Nee, het is hier geen Zeist", lachte Raeven die desondanks niet kan wachten tot de eerste wedstrijd. "De sfeer binnen het team is heel goed. We zijn er klaar voor."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen