Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team opnieuw ten onder tegen Oekraïne

KNVB Media
KNVB Media
31 juli 2017, 10:15

Aanvoerder Jeroen Schuitert scoorde twee keer voor het CP-team. - Foto: KNVB Media

Het CP–team kende in de tweede oefeninterland tegen Oekraïne een erg matige start, maar de ploeg van Max Raeven herstelde zich in de tweede helft en wist zelf nog twee treffers te maken. Oranje verloor zondagmiddag in Zeist uiteindelijk kansloos met 4-2.

Het was op de KNVB-Campus een drukte van belang. De Oranjevrouwen trainden naast het veld van het CP-team en pers en fans wilden een blik van de halve EK-finalist meekrijgen. Het CP-team kon de speelsters zien aankomen fietsen, omdat hun wedstrijd was uitgesteld.

Oekraïne zat door een misverstand nog aan de lunchtafel toen het fluitsignaal al had moeten klinken. Oranje had toen de warming-up al deels afgerond. “Toen we eenmaal begonnen had ik de indruk dat wij nog met het brood in onze maag zaten in plaats van zij”, aldus Raeven, over de uiterst slappe openingsfase van Nederland.

Bondscoach Max Raeven geeft instructies aan Guido Floors.

Veel betere tweede helft

Na de 1-6 van donderdag stonden er flink wat andere spelers in het veld. Die leken er met het hoofd nog niet helemaal bij. De nummer twee van de wereld had dankzij twee intikkers bij de tweede paal binnen tien minuten al een 0-2 voorsprong genomen.

Na de 0-3 kon Nederland wat terugdoen. Jeroen Schuitert leek bij een counter in eerste instantie te ver naar de zijkant uitgeweken, maar de verdediger kreeg de bal ondanks de kleine hoek knap langs de Oekraïense doelman. Na de 1-4 in de tweede helft, maakte de aanvoerder op slag van rust ook de 2-4. Hij kopte de corner van Peter Kooij prima binnen.

Nieuwe groepsdynamiek

Ook als er dingen misgaan in zo’n eerste helft is dat voor mij interessant om te zien

“Ook als er dingen misgaan in zo’n eerste helft is dat voor mij interessant om te zien”, aldus Raeven, die het stokje overnam van Marcel Geestman en woensdag zijn eerste CP-wedstrijd coachte. “Doordat een aantal spelers gestopt is, ontstaat er een nieuwe groepsdynamiek en een nieuwe pikorde. Het is voor mij goed te zien hoe iedereen daarmee omgaat.”

Op 30 augustus traint het team voor het laatst in Nederland, om op 5 september te vertrekken naar de World Championships in Argentinië, voorheen de Intercontinental Cup, een toernooi met zestien landen. Daar zullen ook nieuwe classificaties volgen, omdat volgens nieuwe regels gekeurd gaat worden. Een eis van het NOC*NSF om het CP-voetbal weer op de Paralympics te krijgen. Wel wordt er nog volgens de oude regels gespeeld. Gevolg van de nieuwe keuring is dat bij verschillende landen spelers ‘uitgekeurd’ zullen gaan worden, omdat hun beperking te gering is. Raeven: “Pas dan kunnen we echt goed zien hoe we ervoor staan. ”

Daan Dikken speelde bij Nederland zijn honderdste interland. Job Draaijers maakte zijn debuut.

Statistieken:

Wedstrijd
Nederland - Oekraïne 2-4 (2-4).

Scoreverloop
8. Antoniuk 0-1, 9. Antoniuk 0-2, 22. Shkvarlo 0-3, 29. Schuitert 1-3, 30. Podolskyi 1-4, 30+2. Schuitert 2-4.

Opstelling Nederland
Van Altena (43. Boersma), Schuitert (54. Gebbink), Witjes (38. Flier), Dikken (40. De La Cruz Victoria), Floors (38. Bambacht), Kooij (38. Panneman), Draaijers (43. Saedt).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen