Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speel jezelf in Oranje op zondag 21 mei

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2017, 7:45

Zing jij binnenkort het volkslied bij het CP-team? - Foto: KNVB Media

Jij krijgt op zondag 21 mei de unieke kans jezelf in Oranje te spelen. Op die dag staat de jaarlijkse Talentendag voor het Nederlands CP-team op het programma. Op de KNVB Campus zijn alle voetballers met CP (Cerebrale Parese) welkom om te laten zien dat ze goed genoeg zijn voor het Nederlands team.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Veel sporters hebben tijdens de geboorte een hersenverlamming gehad of op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor gekregen. Ook spelers die door een coma een licht motorisch probleem hebben komen in aanmerking.

In Nederland wordt al ruim dertig jaar CP-voetbal gespeeld. Sinds 2005 is het team een officieel KNVB team. Oranje werd vorig jaar vierde op de Paralympische Spelen en een jaar eerder ook vierde op het WK. Vanaf dit seizoen wordt het team geleid door bondscoach Max Raeven.

CP-team

Meld je aan voor de talentendag

Word jij de nieuwe ster van het CP-team? Word jij de nieuwe ster van het CP-team? Bekijk de aankondiging van de talentendag in 2016.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen