Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VIDEO: CP-team gehuldigd na Rio

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2016, 14:30
2:16

Het Nederlandse CP-team is dinsdag gehuldigd na zijn terugkomst uit Rio de Janeiro. - Foto: KNVB Media

Het Nederlandse CP-team is dinsdag gehuldigd na zijn terugkomst uit Rio de Janeiro, waar het team een vierde plaats behaalde op het voetbaltoernooi van de Paralympische Spelen.

Wat mij betreft komt het zo snel mogelijk weer terug op de Paralympische Spelen

Net geen medaille voor de spelers dus, al is de doelstelling – het behalen van de halve finale – gehaald. Coach Marcel Geestman was niet tevreden, maar had wel vrede met het resultaat. En was trots op het CP-team, dat voorlopig voor het laatst meedeed aan de Paralympics, omdat het onderdeel is geschrapt van de onderdelenlijst.

“Dat is jammer”, zei Geestman daarover. “CP-voetbal hoort op het toernooi. Het is heel aantrekkelijk ook: 7 tegen 7, veel doelpunten. Wat mij betreft komt het zo snel mogelijk weer terug op de Paralympische Spelen.”

Betere controle

Maar dan zou er wel een betere controle moeten zijn op de ware handicap van spelers, want Nederland liep regelmatig aan tegen sterke spelers van wie werd betwijfeld of ze eigenlijk wel in aanmerking zouden moeten komen voor het toernooi.

“Er zijn dingen gebeurd die niet helemaal kloppen”, zei speler Minne de Vos daarover. “Het gat met de top is veel te groot, en dat ligt niet aan de kwaliteit, maar meer in het gegeven dat het niet allemaal eerlijk is.” Het CP-team bestaat uit spelers met cerebrale parese (CP) of niet aangeboren hersenletsel.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen