Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team in Rio: captain Lars Conijn

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2016, 16:45
2:59

CP-captain Lars Conijn. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team bereidde zich vier jaar lang op Papendal voor op de Paralympics. Vrijdag moet de beloning volgen in Rio, als Oranje tegen gastland Brazilië speelt voor een bronzen medaille. Aanvoerder Lars Conijn geeft een inkijkje op sportcentrum Papendal waar het CP-team zich heeft voorbereid op de Paralympics.

De captain van Oranje woont al geruime tijd op Papendal, op slechts enkele minuten van de plek waar hij meerdere keren per week traint. Mede door de vele arbeidsuren merkt hij dat hij een betere voetballer is geworden. "Toen ik zeven jaar geleden bij het CP-team kwam, hing mijn rechterbeen er eigenlijk een beetje bij. Maar tegenwoordig kan ik moeiteloos met links en rechts hooghouden. Door het vele trainen heb ik mijn handicap bijna geoptimaliseerd."

Dankbaar

Conijn is dankbaar voor de mogelijkheden die hem en zijn teamgenoten geboden worden op Papendal. "Het is heel mooi wat voor een programma er voor ons in elkaar is gezet. Wij zijn door de trainingen zo ontzettend fit, maar ook zo gedreven voor dat ene resultaat. Dat is mooi om mee te maken."

Het CP-team speelt vrijdagavond om 19.00 uur om de bronzen medaille. Gastland Brazilië is de tegenstander.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen