Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team moet hopen op brons

KNVB Media
KNVB Media
14 september 2016, 18:15

Het CP-team moet hopen op brons. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team werd woensdag uitgeschakeld in de strijd om het zilver of goud. De ploeg van Marcel Geestman moest stunten tegen Oekraïne, maar de favoriet was als het erop aan kwam te snel, te sterk en te meedogenloos: 0-4. Oranje speelt nu om het brons tegen Brazilië of Iran.

“Vooraf heb ik tegen de groep gezegd, we kunnen van Oekraïne verliezen, maar dan wel met opgeheven hoofd. Ze hebben dat goed opgepakt en met elan gespeeld. Dat Oekraïne uiteindelelijk te sterk zou zijn, konden we verwachten”, aldus Geestman reëel.

Roofdier wachtend op zijn prooi

Na het wegvallen van wereld- en Paralympisch kampioen Rusland, werd Oekraïne namelijk dé favoriet voor het goud. Nederland kon de ploeg in een oefenwedstrijd in 2015 nog op 1-1 houden, maar als er wat op het spel stond, heeft de Oost-Europese formatie nooit medelijden. Dat, terwijl de ploeg je gedurende het duel steevast de indruk geeft dat er wat te halen valt. Als je de touwtjes ook maar even laat vieren of te ver je eigen stellingen verlaat, slaan de ervaren cracks –veel speler zijn ruim boven de dertig- ineens als een roofdier toe.

“Ze blijven heel geduldig en schakelen heel snel om van langzaam rondspelen naar versnellen. Dat is echt hun kwaliteit. Toch hadden ze al met al minder kansen dan ze tegen ons wel eens gehad hebben”, aldus Geestman, voor wiens ploeg op slag van rust het moment kwam waarop het tij wellicht te keren was.

Messcherpe counters

Thomas Kleinlugtebeld ging -met Jeroen Saedt volledig vrij naast hem- twee tegen een op de keeper af. In plaats van zijn medespeler aan te spelen, schoot hij echter zelf tegen de direct voor hem staande verdediger op. Oekraïne bestrafte die lichtzinnigheid een minuut later met de 0-2.

“Die eerste twee tegengoals hadden we sowieso allebei aan onszelf te wijten. Ik zeg niet dat als we 0-1 of 1-1 de rust in waren gegaan, dan we hadden gewonnen. Maar dat soort dingen moeten net meezitten wil je een kans maken”, aldus Geestman, die zag dat Oekraïne ook na de pauze het eerste kwartier weer aanzette, 0-3 maakte en Nederland daarna weer in slaap suste. Toen de nummer twee van de wereld in de verzengende hitte uitstraalde wel genoegen te nemen met 0-3, rondde nog even een messcherpe counter succesvol af.

Duel geeft toch vertrouwen

“Je weet dat ze dat kunnen en daarom ben je geneigd om steeds achteruit te lopen. Alleen dan weet je al zeker dat je verliest. Ik heb ze gezegd dat ze vooruit moesten blijven denken en lopen. Dat hebben ze goed gedaan en daarom geeft me dit wel vertrouwen voor de wedstrijd om het brons. Zowel Brazilië als Iran blijven gewoon favoriet, maar hier kunnen we zeker moed uit putten.”

Het duel om het brons wordt vrijdag afgewerkt om 19 uur Nederlandse tijd. Om 22 uur volgt de finale. Alle duels zijn te volgen via de livestream van de NOS.
Het CP-team bestaat uit spelers met Cebrale Parese; een spasme als gevolg van een hersenbeschadiging.

Statistieken

Wedstrijd

Nederland – Oekraïne: 0-4 (0-2).

Scoreverloop
9. Antoniuk 0-1, 30+1. Len 0-2, 44. Antoniuk 0-3, 60+1. Antoniuk 0-4.

Opstelling Nederland
Van Altena, Mense, Conijn, Dikken, De Vos (60. Floors), Kleinlugtebeld (57. Kooy), Saedt (40. Bambacht). 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen