Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Knappe zege CP-team op VS

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2016, 10:30

Jeroen Saedt probeert een Amerikaanse tackle te ontwijken. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team boekte dinsdagavond een uitstekende oefenzege op de Verenigde Staten. Tijdens het drielandentoernooi op Sportcentrum Papendal won Oranje met 6-0. “Dit toernooi is een goede graadmeter richting de Paralympics. En halverwege het toernooi kunnen we absoluut tevreden zijn”, aldus bondscoach Marcel Geestman.

Verenigde Staten is de eerste opponent in Rio de Janeiro. De overtuigende overwinning biedt dus vertrouwen om in de poule met verder Argentinië en de ongenaakbare wereld- en regerend Paralympisch kampioen Rusland als tweede te kunnen eindigen.

“Deze uitslag biedt geen garanties natuurlijk, maar in de eerste tegen Oekraïne speelden we ook prima. We staan er goed voor”, aldus Geestman, die met zijn formatie vrijdag en zaterdag nog een keer tegen zowel Oekraïne als de Verenigde Staten aantreedt. “Dan spelen we twee wedstrijden een dag na elkaar. Het is goed om te zien hoe we daar uit komen.”

Vlotte en vloeiende combinaties

Voor Nederland was er in het eerste treffen met de nummer negen van de wereld in ieder geval geen vuiltje aan de lucht. Behoudens een kans in de beginfase, kwamen de Amerikanen er niet aan te pas. Zelf kwam Oranje er voetballend vaak prima uit en gingen aan de doelpunten vlotte en vloeiende combinaties vooraf. Geestman: “Alle doelpunten werden gescoord door de buitenste middenvelders, waarbij Jeroen Saedt als spits bij de eerste vijf doelpunten betrokken was. Het was goed om te zien dat we ook op die manier tot scoren kunnen komen.”

De eerste twee treffers kwamen op naam van Thomas Kleinlugtebeld, die beide keren na een fraaie combinatie binnenschoof. “De tweede was echt een zaalvoetbalgoal. En de derde was ook een mooie variant’, aldus Geestman, over de aanval die na vijf schijven uiteindelijk bij Minne de Vos belandde. De middenvelder rondde prima af en schoof na rust op aangeven van Saedt ook de 4-0 in de hoek binnen. In de slotminuten mochten invallers Rik Rodenburg (5-0) en Guido Floors (6-0) ook nog delen in de feestvreugde.

Vorm en conditie prima in orde

“We kijken natuurlijk vooral naar ons eigen spel en daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Ook het verdedigende blok met Boersma, Dikken, Mense en Conijn stond goed. De VS kwam er nauwelijks doorheen. We zijn echt weer een stapje verder ten opzichte van het oefentoernooi in Spanje in mei. Met de vorm en de conditie staat het op dit moment wel goed”, oordeelde Geestman.

Oranje speelt vrijdag eerst weer tegen Oekraïne. Zaterdag volgt het tweede duel met de Verenigde Staten. Alle wedstrijden starten op Papendal om 19 uur. Het CP-team bestaat uit spelers met Cebrale Parese; een spasme als gevolg van een hersenbeschadiging.

Statistieken:

Nederland – Verenigde Staten: 6-0 (3-0).

Scoreverloop: 21. Kleinlugtebeld 1-0, 27. Kleinlugtebeld 2-0, 30. De Vos 3-0, 42. De Vos 4-0, 60. Rodenburg 5-0, 60+1. Floors 6-0.

Geel: 33. Conijn, 50. Mense.

Opstelling Nederland: Boersma, Mense, Conijn, Dikken (31. Schuitert), De Vos (49. Floors), Kleinlugtebeld (54. Rodenburg), Saedt. 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen