Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team biedt Oekraïne goed partij

KNVB Media
KNVB Media
20 juni 2016, 10:30

Het CP-team verloor met 1-4 van Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team heeft zondag in het eerste duel van het drielandentoernooi op Papendal een nederlaag geleden. Tegen toernooifavoriet Oekraïne bood Oranje goed partij, creëerde zelf talloze kansen en hield uiteindelijk de schade beperkt: 1-4.

Het CP-team had bepaald geen beste herinneringen aan het laatste treffen met de nummer twee van de wereld. In mei werd het in het Spaanse Salou met 10-0 verloren en werd destijds vooral in de tweede helft volledig van de mat geveegd.

De ploeg van Marcel Geestman was niet van plan om dat voor eigen publiek weer te laten gebeuren. "We wilden er nu gelijk opkletsen en ons eigen spel spelen. Ik denk dat dat aardig gelukt is. Zij hadden dat na vorige keer ook niet zo verwacht, denk ik", aldus aanvoerder Lars Conijn.

Ongewoon veel ruimte en kansen

Oranje zat er inderdaad direct fel op en kreeg zelfs ongewoon veel open kansen. Onder anderen Minne de Vos en Iljas Visker waren in de eerste minuten echter te onnauwkeurig. "Ik speel al zeven jaar tegen Oekraïne, maar zo veel grote kansen als vandaag hebben we nog nooit gehad”, zei Conijn.

Zelf maaide hij na twintig minuten in kansrijke positie ook volkomen over de bal heen. "Misschien schrokken we van de ruimte die we kregen. Normaal kunnen we alleen maar wat speldenprikjes uitdelen. Nu lag het soms echt open. Stom dat we daar te weinig mee hebben gedaan."

Klasse Oekraïne

De klasse van Oekraïne kwam na een tijdje alsnog bovendrijven. Op slag van rust opende de bezoekende ploeg met een droge schuiver in de hoek alsnog de score, waarna het een kwartier in de tweede helft de marge verdubbelde. "Misschien dachten zei er na die 10-0 van vorige maand in eerste instantie wel een beetje te gemakkelijk over", zei Thomas Kleinlugtebeld.

Zelf zorgde hij - bij een stand van 0-3, op uiterst fraaie wijze voor de enige Nederlandse treffer. Conijn stuurde de nieuwe middenvelder diep, waarna hij een man omspeelde en mooi binnenschoot. De 28-jarige Doetinchemmer is in mei een categorie 8 gekeurd en kan mee naar Rio de Janeiro, waarvoor de ploeg in voorbereiding is.

Road to Rio

Het drielandentoernooi in eigen land is daarvoor het laatste internationale toernooi. Dinsdag speelt het zevental van Geestman nog tegen de Verenigde Staten en vrijdag en zaterdag volgen de tegenstanders in dezelfde volgorde nogmaals.

Kleinlugtebeld: "Dit is een goed begin van het toernooi. Het had net zo goed 3-4 kunnen zijn. Er zijn een paar momenten dat het beter had gekund. We moeten zien dat we het ze de volgende keer nog lastiger maken. Maar het was in ieder geval al een stuk beter dan de vorige keer."

Goede krachtmeting

Verenigde Staten is op de Paralympics, samen met Argentinië en wereld- en regerend Paralympisch kampioen Rusland, de tegenstander in de poule. Conijn: "Daarom worden die twee wedstrijden net als de duels tegen Oekraïne een goede krachtmeting."

Het CP-team bestaat uit spelers met Cebrale Parese; een spasme als gevolg van een hersenbeschadiging. Alle wedstrijden op Papendal starten deze week om 19.00 uur.

Statistieken:

Wedstrijd:

Nederland - Oekraïne: 1-4 (0-1).

Scoreverloop:

30+1. Trushev 0-1, 45. Dotsenko 0-2, 47. Volodymyr 0-3, 48. Kleinlugtebeld 1-3, 59. Molodtsov 1-4.

Opstelling Nederland:

Van Altena, Mense, Conijn, De Vos (48. Floors), Saedt (55. Bambacht), Schuitert, Visker (31. Kleinlugtebeld).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen