Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team na mooie strijd derde

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2016, 17:15

Het Nederlands CP-team heeft bij het Paralympisch oefentoernooi in Spanje na een zinderend duel het brons gegrepen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team heeft bij het Paralympisch oefentoernooi in Spanje na een zinderend duel het brons gegrepen. Oranje legde Groot-Brittannië zaterdag na een 0-2 achterstand in blessuretijd alsnog met 3-2 over de knie.

“We sluiten dit toernooi met een goed gevoel af”, aldus Marcel Geestman, wiens formatie na een forse nederlaag tegen Oekraïne (0-10) en winst op Argentinië (2-1) de poulefase doorkwam. Na de nederlaag tegen Brazilië moest vervolgens met de Britten om plaats drie gevochten worden. “De afgelopen twee wedstrijden eindigden in 0-0 en 1-1, dus dat geeft wel aan hoe zeer we aan elkaar gewaagd zijn. Het zijn altijd pittige potjes.”

Achterstand ondanks overtal

Ook nu bleef het tot het einde spannend en kon Oranje nooit op adem komen. Al na vier minuten maakte Groot Brittannië uit een scrimmage 0-1, waarna beide ploegen nog wel dreigend waren, maar voor rust niet veel meer opgelegde kansen meer creëerden.

Pas na de pauze volgde het spektakel. Sean Highdale mocht tien minuten na rust na een pittige overtreding op Minne de Vos met een tweede gele kaart vertrekken. De vaardige tegenstander maakte alsnog 0-2, nadat George van Altena in zijn strafschopgebied een overtreding veroorzaakte. Bij de ingeschoten strafschop van Michael Barker was de sluitpost nog wel dichtbij, maar de bal rolde toch over de lijn: 0-2.

Hectische slotfase

In de hectische eindstrijd, waarin in totaal nog vijf gele kaarten vielen, kwam Nederland toch terug. Jeroen Saedt schampte acht minuten voor tijd het schot van Lars Conijn, waardoor die achter de doelman verdween. Vier minuten later was de sluitpost kansloos op de harde streep van Conijn: 2-2.

“De eerste helft was van beide kanten een beetje voorzichtig, maar in de tweede helft speelden we met veel meer agressiviteit en passie. Daarbij zag je dat de Britten uiteindelijk toch het hoofd verloren”, zag Geestman, die in de slotminuut echt met de handen omhoog leek te kunnen toen De Vos alleen voor de doelman zo binnen kon schieten. De middenvelder miste de open kans, maar zette dat na drie minuten in de verlenging alsnog recht. Na natrappen op Daan Dikken, en opnieuw rood, schoot hij wel beheerst de strafschop binnen.

‘Karakter getoond’

“Met nog zeventien minuten in de verlenging en vijf tegen zeven op het veld is het altijd de vraag wat je gaat doen, consolideren of de score uitbreiden. We hebben het uiteindelijk redelijk uitgespeeld, hoewel het op het laatst nog hectisch werd”, aldus Geestman, doelend op de Britse doelman die in de slotminuten mee naar voren kwam en een bal net over kopte.

“Het was vandaag niet goed, maar wel voldoende voor de winst”, oordeelde Geestman na de spannende strijd. “De derde plaats is zeker na de moeizame eerste wedstrijd een lekkere opsteker. Daarbij zijn we dit toernooi twee keer van een achterstand teruggekomen. We hebben in ieder geval veerkracht en karakter getoond.”

Het CP-team is in voorbereiding op de Paralympics in Rio de Janeiro. Na het toernooi in Spanje volgt nog een drielandentoernooi in Nederland met Oekraïne en de Verenigde Staten.

Statistieken:

Wedstrijd
Nederland - Groot-Brittannië 3-2 (0-1).

Scoreverloop
4. Barker 0-1, 44. Barker 0-2, 54. Saedt 1-2, 56. Conijn 2-2, 63. De Vos 3-2.

Rode kaart
Highdale (2x geel)

Gele kaart
Blackwell. Geel: Floors, Van Altena, Kooij Nederland). Moore, Barker, Rudder. (Groot-Brittannië).

Opstelling Nederland
Van Altena, Mense, Conijn, Floors (41. Dikken), Saedt (65. Schuitert), De Vos (70. Stroes), Kooij. 


Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen