Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team neemt revanche met zege

KNVB Media
KNVB Media
2 mei 2016, 14:45

Het Nederlands CP-team heeft zich bij het Paralympisch oefentoernooi in Spanje goed hersteld van de veegpartij zaterdag tegen Oekraïne (10-0). - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team heeft zich bij het Paralympisch oefentoernooi in Spanje goed hersteld van de veegpartij zaterdag tegen Oekraïne (10-0). Maandagochtend versloeg het zevental van bondscoach Marcel Geestman, vooral door een sterke tweede helft, Argentinië met 2-1.

"We moesten ons na de wedstrijd tegen Oekraïne nu weer laten zien. Dat duurde even en de eerste helft was vlak. Dat is logisch, want de tik was behoorlijk aangekomen. In de tweede helft hebben de jongens zich gelukkig prima hersteld", aldus Geestman.

Passieve eerste helft

Voor de pauze was er weinig het vermelden waard. Minne de Vos kreeg vlak voor rust de enige kans namens Oranje, maar scoorde niet. Argentinië stond toen al op voorsprong, nadat het na ruim twintig minuten een corner verzilverde. "Vanaf dat moment volgden wat Argentijnse taferelen. Veel tijdrekken, snel vallen en blijven liggen. Bij ons stond het wel goed, maar we waren te afwachtend om dat het hoofd te bieden", aldus Geestman in Salou waar de weeromstandigheden niet optimaal waren.

"Het waaide inderdaad flink en dat speelde ook een rol. Maar dat wil niet zeggen dat je niet nog steeds vrij kan lopen en acties kan maken", vond Geestman die in de rust twee wissels doorvoerde. "Jeroen Schuitert en Thomas Kleinlugtebeld brachten als invallers veel felheid en agressie mee. Het zag er na rust ook een stuk beter uit. We kregen ook veel meer kansen."

Flinke kansen

Jeroen Saedt was twee keer dichtbij een treffer en ook De Vos kreeg opnieuw een mogelijkheid. De goals kwamen echter van de voet van invaller Kleinlugtebeld. In zijn pas derde interland maakte de 28-jarige aanvaller met treffers in de 35e en 46e minuut het verschil. "Met zijn leeftijd is het natuurlijk wel bijzonder dat hij nog bij Oranje komt. Nu heeft hij ook zijn eerste doelpunten gemaakt, dus dat is hartstikke mooi", aldus Geestman die goalgetter Iljas Visker - net als Kleinlugtebeld categorie 8 - nog altijd met een blessure moest missen.

Met Nederland op voorsprong raakten nu de Zuid-Amerikanen geïrriteerd. Marciano Moreno schopte de bal na een opstootje met De Vos vol op de rug van de middenvelder en moest met rood vertrekken. Geestman: "En dat is een van hun betere spelers, dus de laatste fase konden we rustig uitzingen. Al met al een lekkere overwinning en goed voor het vertrouwen."

Road to Rio

Nederland plaatst zich met de overwinning zo goed als zeker voor de kruisfinales van donderdag. Het treft dan de winnaar uit de andere poule met Brazilië, Ierland, Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Het CP-team is in voorbereiding op de Paralympics in Rio de Janeiro. Na het toernooi in Spanje volgt nog een drielandentoernooi in Nederland met Oekraïne en de Verenigde Staten als opponenten.

Statistieken:

Wedstrijd

Nederland - Argentinië 2-1 (0-1).

Scoreverloop

21. Coronel 0-1, 35 Kleinlugtebeld 1-1, 46. Kleinlugtebeld 2-1.

Rode kaart

Moreno

Gele kaart

Mense, De Vos

Opstelling Nederland

Van Altena, Mense, Conijn, Dikken (31. Schuitert), Saedt (56. Floors), De Vos, Kooij (31. Kleinlugtebeld). 


ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen