Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fiks pak slaag CP-team

KNVB Media
KNVB Media
1 mei 2016, 9:30

Het duel tussen het Nederlands CP-team en Oekraïne was er zaterdag een met twee gezichten. - Foto: KNVB Media

Het duel tussen het Nederlands CP-team en Oekraïne was er zaterdag een met twee gezichten. Bij het Paralympisch oefentoernooi kon Oranje de eerste helft prima mee, maar na de pauze zakte de ploeg finaal door het ijs en kreeg het met maar liefst 0-10 op de broek.

“Als we in Rio spelen zoals we de eerste helft deden, dan kunnen we daar wel voor een stuntje zorgen. Maar als we zo spelen zoals na rust, dan hoeven we niet eens te gaan. Het was dramatisch. We werden finaal weggespeeld. Ik kan me niet herinneren dat we eerder tegen Oekraïne zo dik hebben verloren”, aldus bondscoach Marcel Geestman.

Dat, terwijl het zevental dus helemaal niet onaardig begon. De ploeg werkte hard, stond goed, hield de gelederen gesloten. De nummer twee van de wereld kwam maar met moeite door de Nederlandse verdedigende stellingen heen. Een ongelukkige actie van doelman Stefan Boersma, ver in blessuretijd van de eerste helft, leidde echter de eerste goal in.

Tegenvallers

“Dat gaf toch een tik. Dat je goed speelt en dan net voor rust een doelpunt tegen krijgt”, aldus Geestman. Het team kreeg daarna ook nog eens twee tegenvallers te verwerken. Bij de tweede tegentreffer leek een Oekraïner de bal met de hand mee te nemen en vervolgens mikte Joey Mense ongelukkig in eigen doel. Het team viel vervolgens volledig uit elkaar. Het feit dat Nederland nu moest komen, speelde de Oekraïners ook nog eens in de kaart.

“Enkele spelers liepen naar voren, anderen naar achteren en een paar gaf de moed op. Het was ieder voor zich. Ze gaven geen rugdekking meer en liepen maar wat achter de bal aan. Als we zo spelen kunnen we van iedere tegenstander dik verliezen. Hier gaan we wel een hartig woordje over spreken.”

Ook al omdat Oekraïne in het winderige Salou na rust negen treffers mocht maken. “Vaak halen wij wel aardige resultaten tegen Oekraïne. We hebben de laatste jaren ook nog twee keer gelijk gespeeld. Hun spel ligt ons wel. Maar nu was ons niveau Oranje- en Rio-onwaardig.”

Road to Rio

Nederland speelt dit toernooi in de poule alleen nog tegen Argentinië. Daarna volgt al de kwart- en halve finales. In de andere poule zitten Brazilië, Ierland, Groot-Brittannië en de VS. “Het is een prima bezet toernooi, dus we spelen sowieso vier interessante wedstrijden. We hebben zondag een rustdag, dus dan kunnen we ons herstellen, want dit komt wel even binnen.”

Het toernooi duurt tot en met 7 mei. Het team bestaat uit spelers met Cebrale Parese; een spasme als gevolg van een hersenbeschadiging. Vier spelers van het CP-team zijn in Salou inmiddels gekeurd. De handicap van Daniel Derks bleek niet voldoende ernstig en hij komt niet daarmee in aanmerking voor het CP-team. Hij is inmiddels op het vliegtuig naar huis.

Het CP-team is in voorbereiding op de Paralympics in Rio de Janeiro. Na het toernooi in Spanje volgt nog een drielandentoernooi in Nederland met Oekraïne en de Verenigde Staten.

Statistieken

Nederland – Oekraïne: 0-1 (0-10).

Scoreverloop: 30. Dutko 0-1, 32. Trushev 0-2, 35. Mense (e.d.) 0-3, 37. Len 0-4, 45. Antonuik 0-5, 45. Antonuik 0-6, 50. Romanchuk 0-7, 55. Kahramanian 0-8, 57. Shkvarlo 0-9, 59. Kahramanian 0-10.

Nederland: Boersma, Mense, Conijn, Dikken, Saedt (45. Stroes), De Vos, Kleinlugtebeld (47. Kooij).


KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen