Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Winst en verlies voor CP-team

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2016, 14:00

Minne Vos scoorde in beide duels van CP-team. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team speelde dit weekeinde in Delden twee oefeninterlands tegen Ierland. Zaterdag werd met 2-0 gewonnen, zondag met 1-3 verloren. "Er was een groot verschil tussen de twee wedstrijden. Zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht. Zondag was het van onze kant niet goed", aldus bondscoach Marcel Geestman.

Het CP-team is in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg oefende begin maart al tegen Groot Brittannië en wereldkampioen Rusland en nu was Ierland aan de beurt. Eind april speelt de selectie nog het pre-Paralympisch toernooi in Spanje, gevolgd door een drielandentoernooi met Oekraïne en de Verenigde Staten.

Drie debutanten

Geestman wil in dat traject meerdere spelers aan het werk zien en riep dan ook twee nieuwe krachten op: Thomas Kleinlugtebeld en Daniel Derks. De eerste startte zondag in de basis, de tweede viel in. Ook Martijn Loeffen mocht debuteren.

In het duel waarbij de nieuwkomers meededen, had Oranje het echter een stuk moeilijker dan in het eerste treffen. "De eerste wedstrijd ging het uitstekend. Ierland heeft een flinke kans gehad, maar daar is het bij gebleven. Het was een dikverdiende overwinning", zag Geestman in het Twentse Delden.

Goed openingsduel

Iljas Visker zorgde voor rust voor de enige treffer. Na de pauze werd Minne de Vos in het strafschopgebied onderuit gehaald. De rechtermiddenvelder eiste de strafschop zelf op en schoot binnen: 2-0. Geestman: "Minne maakt echt stappen en gaat nu dus ook penalty’s opeisen. Prima. Ook de rest speelde goed. We hadden geen centje pijn. Blijkbaar was Ierland zodanig onder de indruk dat het in de tweede wedstrijd de defensie helemaal dichtgooide."

De nummer vijf van de wereld verdedigde een dag later met een rij van drie en stelde daarvoor nog eens drie man op. Geestman: "En daarbij sloten ze ook nog nauwelijks aan. Ze speelden weer ouderwets op de lange bal." Ierland kon daardoor via de counter gevaarlijk worden, terwijl Nederland, de mondiale nummer vier, met de kleine ruimte niet goed raad wist. Aan de drie Ierse treffers gingen een misverstand, verkeerde inspeelpass en onoplettendheid van Oranje vooraf. De Vos redde uiteindelijk nog de eer. Hij zette de aanval op en rondde zelf af: 1-3.

"Die over-mijn-lijk-mentaliteit die de Ieren die laatste wedstrijd hebben, is bij ons toch minder. Toch vind ik dat wij op dit moment verder zijn dan zij, zeker fysiek", aldus Geestman die tevreden was met de dubbele interland. "We hebben weer nieuwe jongens aan het werk gezien en ik zie spelers als Minne de Vos beter worden. Prima."

Statistieken zaterdag:

CP-team - Ierland 2-0 (1-0).

Scoreverloop: 16. Visker 1-0; 42. De Vos 2-0.

Opstelling Nederland: Boersma, Schuitert, Mense, Dikken, (45. Floors), Conijn, De Vos (50. Witjes), Visker (50. Kooij).

Statistieken zondag:

CP-team - Ierland 1-3 (0-1).

Scoreverloop: 16. Nolan 0-1; 31. Nolan 0-2; 49. Ierland 0-3; 56. De Vos 1-3.

Opstelling Nederland: Boersma, Schuitert (30. De Vos), Mense, Floors (45. Loeffen), Conijn, Kleinlugtebeld (31. Derks), Saedt.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen