Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opnieuw gelijkspel CP-team

KNVB Media
KNVB Media
5 maart 2016, 15:30

Minne de Vos was trefzeker voor het CP-team. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team heeft zaterdag het drielandentoernooi in het Engelse Burton-Upon-Trent afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Groot-Brittannië. Oranje eindigt daarmee tweede achter wereldkampioen Rusland. "Het was een enerverend potje, waarin we gelukkig nog op het laatst gelijk maakten", aldus bondscoach Marcel Geestman.

Het CP-team is in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en speelde eerder in de week duels tegen wereldkampioen Rusland (3-0 verlies) en ook al Groot-Brittannië (1-1). Op weg naar Rio werkt de ploeg verder nog een intensief programma af. Eind april start het pre-Paralympisch toernooi in Spanje, gevolgd door opnieuw een drielandentoernooi met Oekraïne en de Verenigde Staten.

Groot-Brittannië concurrent

"Van die reeks hebben we nu de eerste drie oefenwedstrijden gespeeld en dat was erg zinvol. Rusland is regerend Paralympisch kampioen en ook met de Britten zullen we in Rio strijden om de medailles. Daarom waren dit pittige wedstrijden waarin we grenzen moesten verleggen”, aldus Geestman vanuit St. George's Park waar in 2015 het WK werd gehouden.

Geestman: "De faciliteiten zijn hier fantastisch. Daarbij hebben we drie wedstrijden in vijf dagen gespeeld, dezelfde cyclus als tijdens de Paralympics. Het is goed om te zien hoe we met herstel omgaan en hoe het met de fitheid gesteld is."

Tweede adem

Dat laatste bleek tot in de laatste fase van het slotduel prima in orde. Nadat het thuisland tien minuten voor tijd na een verkeerde breedtepass van Iljas Visker op voorsprong kwam, kon Nederland er in de slotminuten nog een tweede adem uit persen en zichzelf belonen.

Twee minuten voor tijd schoot Minne de Vos, op aangeven van Jeroen Saedt die eerder zelf nog op de paal schoot, de gelijkmaker binnen. "En Lars Conijn kreeg op het laatst ook nog een kans. We hadden ook nog zo maar kunnen winnen", aldus Geestman over het schot van zijn aanvoerder dat net voorlangs ging. Conijn moest de eerste twee duels geblesseerd aan de kant moest blijven. Met doelman George van Altena werd ook in het laatste duel nog altijd geen risico genomen.

Onrustig en hectisch

"Daardoor heeft Stephan Boersma drie wedstrijden achter elkaar kunnen keepen. Dat heeft hij denk ik ook nog nooit gedaan", aldus Geestman wiens formatie voor rust door de 'hoge druk' van de Britten veel ruimte achter de Britse achterhoede vond. Peter Kooij en Minne de Vos kregen daardoor kansen, maar vonden niet het net. "Maar we voetbalden door die druk wel onrustig. De tweede helft was zelfs nog hectischer."

Groot-Brittannië kreeg twee fikse kansen en trof dus eenmaal doel. De Vos zorgde daarna voor het eerste doelpunt in de drie duels, tot opluchting van Geestman. "Wel lekker om nog in de slotfase te 1-1 te maken en niet doelpuntloos te blijven. Dan ga je hier toch met een prettiger gevoel vandaan. Maar uiteindelijk moeten we nog wel dodelijker worden in de eindfase. Dat schort er nog aan."

Omdat Groot-Brittannië met 4-0 van Rusland verloor, eindigt het thuisland op de laatste plaats.

Statistieken:

Groot-Brittannië-Nederland 1-1 (0-0).

Scoreverloop:
50. Hickman 1-0; 58. De Vos 1-1.

Opstelling Nederland:
Boersma, Mense, Conijn, De Vos, Dikken, Saedt, Kooij (45. Visker).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen