Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team te braaf tegen Rusland

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2016, 10:00

Het CP-team ging met 3-0 onderuit tegen Rusland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team wist donderdag tijdens het drielandentoernooi in Engeland tegen wereldkampioen Rusland de schade beperkt te houden. Het team van Marcel Geestman verloor met 3-0.

Desondanks was de bondscoach niet tevreden. “Het resultaat is acceptabel, maar we waren niet venijnig genoeg. Het was allemaal te braaf.”

Grootmacht Rusland blijkt voor Oranje al jarenlang niet te verslaan. De regerend wereldkampioen, Paralympisch kampioen en nummer één van de wereld bleek simpelweg te goed voor het Nederlands Paralympisch team om een stunt tegen uit te kunnen halen. “Maar dat wil niet zeggen dat je niet agressief moet verdedigen en de grens kan op zoeken. Dat deden we te weinig”, vond Geestman, in het Engelse St. George's Park in Burton-Upon-Trent. “Organisatorisch stond het goed en daar moet je op vertrouwen. Je moet wel durven voetballen. We speelden nu echter met weinig lef.”

Lang de nul gehouden

Desondanks kon Oranje tot kort voor rust het doel schoonhouden. Doordat het verdedigend heel behoorlijk stond, lukte het Rusland pas drie minuten voor de pauze om via Eduard Ramanov ietwat gelukkig de score te openen. Direct na de pauze was het echter opnieuw raak: 2-0. Geestman: “Toch vond ik dat we na de pauze wel beter speelden en er meer felheid in zat.”

Iljas Visker kreeg na rust de grootste kans voor Oranje. Alleen voor de Russische doelman wist de aanvaller echter niet te scoren. In plaats daarvan zorgde topspeler Lasha Murvanadze tien minuten voor het einde voor de 3-0. “Rusland is uiteraard een ontzettend goede ploeg, maar te vaak speelden we de bal zo bij ze in de voeten en daarnaast liepen we te veel achteruit. Dat kan en moet beter. De wissels pakten het na rust overigens wel goed op.” De pas 16-jarige Gerard Bambacht was een van die invallers. Hij maakte zijn debuut.

Paralympische Spelen in Rio de Janeiro

Geestman is met zijn ploeg in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Dinsdag speelde het 0-0 tegen Groot-Brittannië. Zaterdag zijn de Britten opnieuw de tegenstander (11.30 uur Nederlandse tijd).

Statistieken:

Rusland - Nederland 3-0 (1-0).

Scoreverloop:
27. Ramanov. 1-0, 32. Pestretsov 2-0, 50. Murvanadze 3-0.

Opstelling Nederland:
Boersma, Mense, Floors (55. Bambacht), Dikken (50. Witjes), De Vos (40. Schuitert), Saedt, Visker. (56. Rodenburg).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen