Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zeldzaam gelijkspel CP-team

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2016, 7:30

Het CP-team speelde 0-0 tegen Engeland. - Foto:

Het Nederlands CP-team speelde dinsdag bij het drielandentoernooi tegen Groot Brittannië met 0-0 gelijk. Een uitslag die in het CP-voetbal niet vaak voorkomt.

“In mijn tijd als bondscoach maar één keer, in 2014 tegen Engeland. Normaal wordt er altijd wel gescoord”, aldus bondscoach Marcel Geestman, die met zijn ploeg in voorbereiding is op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het CP-team wil een zo goed mogelijk resultaat boeken op de Paralympics en heeft tot die tijd een vol oefenprogramma. Van 18 tot 20 maart komt Ierland naar Nederland voor twee oefeninterlands. Eind april start het pre-Paralympisch toernooi in Spanje, gevolgd door nog een drielandentoernooi met Oekraïne en de Verenigde Staten. Geestman: “We spelen nog veertien interlands tot de Spelen. Dat geeft ons alle mogelijkheden om ons goed voor te bereiden.”

Eindresultaat niet van belang

Het toernooi in het Engelse St. George's Park is voor het CP-team in 2016 de eerste op de agenda en de focus ligt daarom vooral op het aan het werk zien van verschillende spelers. “Winnen is altijd het leukste en daar gaan we natuurlijk wel voor, maar het eindresultaat is hier absoluut van ondergeschikt belang”, aldus Geestman, die met zowel aanvoerder Lars Conijn en doelman George van Altena dan ook geen risico nam en beiden aan de kant liet.

Met Stephan Boersma en Jeroen Schuitert als vervangers kon het de Britten prima partij geven. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij Oranje vanuit de omschakeling vaker gevaarlijk kon worden. Het schot van Minne de Vos kon na negen minuten ternauwernood door de Britse doelman op de lijn worden gepakt en een poging van Iljas Visker raakte de lat. Die laatste kreeg direct na rust opnieuw een kans, maar opnieuw wist de doelman met een reflex te redden.

‘Gelijkspel terecht’

De grootste kans van het duel was voor Daan Dikken. Zijn volley verdween een minuut voor tijd echter net naast. In blessuretijd kwam Nederland vervolgens nog goed weg toen het thuisland na enkele eerdere kansjes de paal raakte. “We hadden de wedstrijd op het laatst ook nog maar zo kunnen verliezen”, zag Geestman, in Burton-Upon-Trent waar in 2015 ook het WK werd gespeeld. “Het ging gelijk op. Een gelijkspel was daarom terecht.”

Donderdag speelt het CP-team nog tegen wereldkampioen Rusland (16 uur Nederlandse tijd) en zaterdag nogmaals tegen Groot Brittannië (11.30 uur).

Statistieken:

Engeland-CP-team 0-0 (0-0).

Gele kaart: Schuitert, Mense.

Opstelling Nederland: Boersma, Mense, Schuitert, Dikken, Saedt (50. Floors), Visker (50. Rodenburg).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen