Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team zoekt versterking!

KNVB Media
KNVB Media
20 januari 2016, 15:56

Foto:

In september worden de Paralympische Spelen gehouden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Twee weken lang strijden atleten uit de hele wereld in 22 verschillende sporten om de medailles. Ook het Nederlandse CP-voetbalteam is gekwalificeerd. Op het afgelopen Wereldkampioenschap zijn ze vierde geworden, dus het team telt mee!

Het bestaan van ons Oranje CP-team is voor veel voetballers met cerebrale parese (CP) of niet aangeboren hersenletsel (NAH) nog onbekend. Terwijl er misschien geweldige talenten in Nederland rondlopen, die ons naar de Paralympische titel kunnen schieten. En die willen we niet missen. Ondervind jij ook coördinatie problemen tijdens het voetballen? Misschien kom je dan wel in aanmerking!

Meetrainen

We zijn dus op zoek naar jou! Ben jij een goede voetballer en heb je cerebrale parese of niet aangeboren hersenletsel? Zet dan de week van 15 tot en met 19 februari in je agenda! Het CP-team organiseert op die dagen op het trainingscentrum Papendal een open trainingsweek om nieuw talent te ontdekken.Je mag dan meetrainen met het Oranje CP-team.

Kom op één van de dagen langs en laat zien wat je kunt. Als je goed genoeg bent voor het niveau van het Nederlands team ga je misschien wel mee naar Rio de Janeiro en sta jij in september met een medaille om je nek! Word jij de Arjen Robben van de komende Paralympische Spelen? Schrijf je in voor de scoutingsdagen door een mail te sturen naar robin.janssen@knvb.nl.

Over CP-voetbal

CP-voetbal bestaat in Nederland al 32 jaar. Het team is sinds 2005 een officieel KNVB team. Het wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Veel sporters hebben tijdens de geboorte een hersenverlamming gehad of op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor gekregen. Ook spelers die door een coma een licht motorisch probleem hebben, komen in aanmerking.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen