Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team O-19 eindigt WK als vijfde

KNVB Media
KNVB Media
16 augustus 2015, 11:18

Foto:

Het Nederlands CP-team onder 19 jaar is het WK zaterdag als vijfde geëindigd. In Engeland versloeg de ploeg van René Jurrius Australië met 5-1. 'Een vijfde plaats bleek achteraf ook het maximaal haalbare', aldus Jurrius.

Oranje ging het eerste WK Onder 19 ooit in met het doel om de halve finale te halen. Na de nederlagen tegen Engeland (0-2), Brazilië (0-7) en winst op Japan (9-0) moest op de slotdag echter om plaats vijf en zes worden gestreden.

“Omdat dit het eerste WK is, waren de kwaliteiten van de verschillende ploegen vooraf onbekend", zegt Jurrius. "Wij hebben een goede jeugdopleiding, maar wij hebben deze eerste keer bewust een hele jonge ploeg meegenomen. Allemaal jongens waarvan wij denken dat ze in een later stadium de A-ploeg kunnen halen. Maar met een gemiddelde leeftijd van 16,9 jaar waren we vooral tegen de fysiek sterke landen niet opgewassen.”

Vroeg druk

Australië werd in Nottingham daarentegen wel duidelijk overklast. Met zo’n tachtig fanatieke Nederlandse aanhangers op de tribune zette Onder 19 vroeg druk en liet het de tegenstander nauwelijks komen. Binnen 10  minuten zetten Krist Stoelwinder en Harm Panneman de score dan ook al op 2-0. Niet veel later legden opnieuw Panneman en later Job Draaijers er voor de pauze ook nog 3-0 en 4-0 in.

“Het was alleen jammer dat Australië op slag van rust nog 4-1 maakte. Maar we hebben in de kleedkamer de zaken weer op scherp gezet. Het werd daarna een fantastische tweede helft.”

Geweldige wedstrijd

Doordat Australië alles of niets ging spelen, kreeg Oranje volop de ruimte en golfde het spel op en neer. Na acht minuten maakte Stoelwinder 5-1 en ook daarna had Onder 19 nog een flink aantal open kansen. “We hadden er nog wel wat kunnen maken, ja. Het had makkelijk in 10-1 kunnen eindigen. Dat was ons enige manco. Maar omdat Australië er nog vol voor bleef gaan, was het voor het publiek een geweldige wedstrijd.”

Vooral Draaijers liet zich zien, terwijl Danny van Amerongen tegen Japan al een prima indruk maakte. Beide zijn klasse zes-spelers. “Dat zijn echt twee jongens met potentie. Die gaan er echt aankomen.”

De WK-titel werd uiteindelijk een prooi voor Rusland, dat in de finale Brazilië achter zich liet. Engeland versloeg Schotland in de strijd om plaats drie.

Statistieken:

Nederland – Australie: 5-1

Scoreverloop: 6. Stoelwinder 1-0, 10. Panneman 2-0, Panneman 3-0, 16. Draaijers 4-0, 30. Australie, 38. Stoelwinder 5-1.

Opstelling Nederland: Boersma, Loeffen (51. Van Amerongen), Duin, Witjes (41. Bambacht), Panneman, Stoelwinder (48. De la Cruz Victoria), Draaijers.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen